Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Jól értem,hogy gépjárműadó...

Jól értem,hogy gépjárműadó fizetésére kötelezettségünk van,de csekket automatikusan NEM küldenek?

Figyelt kérdés
külön kell kérni,hogy fizethessek,azért az nem semmi..

#késedelem kikényszerítés
2022. febr. 17. 11:55
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:
#9 ezekről beszélek...alig várják,hogy hibázzunk,elfelejtsünk valamit..az utolsó munkahelyváltásomkor hasonló volt a helyzet a tb,járulékkal,mert a két dátum között volt 5 nap..ami ugye adó formájában behajtandó..nem nagy összeg..de 1hétig telefonálgattam,ahol nagy sokára felvették,oda iranyítottak ahol nem vették fel..végül a céges könyvelö oldotta meg../profi/.
2022. febr. 17. 13:04
 12/17 anonim ***** válasza:
86%

Érthető, hogy csak annak küldenek, aki kéri.

A befizetőnek ugyan ingyenes a csekkhasználat, de a kibocsátónak igencsak drága.

Más befizetési lehetőséget kínálnak; otthonról, vagy akár buszmegállóban várva fizethető, nem kell postára menni, várakozni); a nagy többség bizonyára ezek közül választ, pocséklás lenne mindenkinek csekket küldeni.

Az adót meg lehet fizetni

• bankszámláról indított átutalással (ez, netbank, bank app használattal, kényelmesen megtehető),

• mindenkinek ingyenes bankkártyás fizetéssel (akár online, bárhonnan; vagy akár bármelyik ügyfélszolgálati helyen, POS-terminál használattal.)

is.

Lassan idejétmúlttá válik a csekk, úgy fog járni, mint a távirat, megszűnik. (Az külön szépség a csekkhez ragaszkodóknál, mikor iCsekk vagy hasonló elektronikus alkalmazással fizetnek, „csekkel”.)

(Ma reggel, bőven a március 16-i befizetési határidő előtt olvastam az e-mailt, hogy a NAV küldte a gépjárműadó felszólítást; valamivel éjfél után küldték el.

Egy kattintással hozzáfértem a levélhez, újabb kattintással letöltöttem.

A benne levő linket használva, a NAV oldalára jutva, a fizetési lehetőségek közül a VPOS – netes bankkártyás fizetés – lehetőséget választva, az email megnyitásától számított néhány perc alatt, még pizsamában, külön díj nélkül megfizettem a gépjárműadót. Nem hiányolom a csekket.)

2022. febr. 18. 15:35
 13/17 anonim ***** válasza:
54%
12! De semmit nem kapnak sokan. Emlékeztetőt sem.
2022. febr. 18. 15:55
 14/17 anonim ***** válasza:
83%

✎ [12! De semmit nem kapnak sokan. Emlékeztetőt sem.] ← 13/ anonim válasza: 2022. febr. 18. 15:55

Hidd el, én nem tehetek róla. Családi, rokoni, ismeretségi körömben nem volt senki, akinek múlt évben ilyen gondja lett volna. A mostani még igen friss; akiről tudok, a menyem ugyanúgy, elektronikusan megkapta, ma reggel. (Az autó a fiam tulajdonában van, és a menyem az üzembentartó.) Mindketten regisztrálva vagyunk a NAV-nál elektronikus kapcsolattartásra.

Egyébként, meglepett, mivel a múlt évi határozat azt tartalmazta, hogy 2022-től akkor küldenek értesítést, ha változik az adó mértéke. Az én autóm már bőven 16 éves kor feletti, így – hacsak nem változik a jogszabály –, akkor örökre ennyi marad. A fiam autója olyan korú, hogy 2020-ben változott az adó mértéke, legközelebb 2024-ben fog.

Úgyhogy, már egy éve feljegyeztük, hogy majd jövő héten önjáró módon foglalkozni kell az idei adóval, de meglepett a NAV.

Egyelőre fogalmam sincs, nem érdeklődtem. Lehet, hogy adóösszeg változás nélkül csak az elektronikusan kapcsolatot tartókat értesítik, lehet, hogy mindenkit, csak akiket postai levélben, azok később fogják megkapni. Nem tudom.

2022. febr. 18. 16:24
 15/17 anonim ***** válasza:
86%

» külön kell kérni,hogy fizethessek,azért az nem semmi.. «

Nem azt kell kérni, hanem azt hogy adott módon, azaz, csekken fizethess.

2022. febr. 18. 16:30
 16/17 anonim ***** válasza:

Informatikus vagyok, már fél órája nézem hogy kéne fizetni.

Annyit találtam, hogy egy számlára utaljak, ami nekem nem ingyenes, de csak úgy utaljak, közleménybe az adószámomat. De mi van, ha 10 kocsim van és egyikre 1ft tal kevesebbet utalok, akkor mindre megy a büntetés?

2022. febr. 20. 10:06
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem a SZÜF tárhelyre érkezett üzenet "Adómegállapítás" dokumentum típussal.

Két autó van a nevemen, ezek összegét kell utalnom egyben.

2022. febr. 20. 10:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!