Ha anyukám nevén van az autóm, neki nincsen jogosítványa de csinálok egy balesetet vagy bemérnek gyorshajtásért akkor mi lesz?
ő a tulajdonos és az üzembentartó papíron. nincs jogsija. én vezetem a kocsit. ajándékozási szerződéssel adtam el neki. így a biztosítás alacsonyabb lett.
De ha pl ne adj isten okozok egy balesetet úgy hogy a párom, apukám vagy én vezetek akkor mi lesz? Vagy bemérnek ?
nyugodtan szabályosan vezetek de azért ezek eszébejutnak néha ilyenkor az embernek.
Ha káresemény áll be, tuti, hogy nem fog fizetni a biztosító!!!!
Hiszen a biztosítási összegeket ugye a kockázatelemzés módszerével kalkulálják! Te is pont azért írattad anyád nevére, mert egy középkorú nőnek sokkal kevesebb a díj, mint egy friss jogsis fiatalnak.
Tehát eleve csalással köttetett a biztosítás... Hiszen lehetett tudni, hogy a kedvezményes díj jogosultja (=anyád) soha nem fogja vezetni.
#3: minden további nélkül. Kötelező biztosítás megkötéséhez nem kell jogosítvány. Erre jó példa a céges tulajdonban, üzembentartóval rendelkező autók.
Ha szabálytalan vagy, akkor büntetőjog szempontjából te leszel a felelős, tehát te kapod a büntető pontokat, te kapod a pénzbüntetést, te mész börtönbe, stb. Biztosítási ügy esetén anyádnak kell eljárnia a biztosító felé, de más változás nincs, ugyanúgy fizet mintha a te neveden lenne.
Érdemes lehet meghatalmazást irnotok a jármű használatáról (családon belül nem kötelező, de jó, ha van).
"Tettenérés" estén, helyszíni bírság esetén, aki vezeti az autót az fizet.
Egyébként küldik a csekket (anyukádnak).
A biztosítást én sem értem, hogy lehetett olyan nevére megkötni, akinek nincs jogosítványa. Elvileg le is fénymásolják, ha jól emlékszem, vagy el kell küldeni beszkennelve.
Hát ez tényleg fura..
Mert céges esetben értem, de az tök más helyzet. Mert a cégnek eleve nem lehet jogsija... :)))
Ezzel az erővel minden fiatal az anyja-apja nevére kötne biztosítást, hogy harmadannyi legyen a kgfb díj....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!