Már másodszor kapok gyorshajtásért büntetést. ?
Pontosabban a férjem, mert az ő nevén van autó. Az elsőért nagyon lecseszett 30 ezer Ft volt. Aztán sajnos jött még egy értesítő, én vettem át, férjem nem tud róla.
Ha kifizetm a csekket, és ő nem tud róla, akkor valahogy mégis tudomására fog jutni? Kap ő ezért büntetőpontot vagy bármit
"Álmom vált volna valóra, így most gyűjthetek újra."
Adok 30 000 forintokat, ha megígéred, nem teszel többé ilyent!
Nem kap előéleti pontot (köznyelvben: büntetőpontot); de ezt tudhatod az előző szabálysértésed alapján is.
Ez, közigazgatási bírság; a felvétel alapján kiszabott közigazgatási bírságot a nyilvántartás szerinti üzembentartónak küldik (objektív felelősség alapján), de ezzel nem történik meg a vezető személyének megállapítása (vagy ő volt, vagy más; nem tudják, ki volt), emiatt nem kap előéleti pontot. Ha elolvasod a határozatot, nem találsz benne előéleti pont kiszabást.
Akkor tudná meg, ha nem történne meg a határidőig történő bírságmegfizetés, mert akkor – a bírság megtérüléséig – hivatalból, ideiglenesen kivonnák a forgalomból. Ezt már nem tudnád a levél elcsípésével elleplezni előle.
(Egyébként, nekem is megesett a szívem rajtad, én is szívesen beszállnék a kármentésbe, különösen így karácsony előtt. De, azzal a becsületszavas feltétellel, hogy következő gyorshajtásbírság esetén háromszorosan visszatéríted.
Ha szereted a sebességet, nézd az F1-es TV-közvetítést; ezen a hétvégén van az ezévi utolsó alkalom, vasárnap lesz a 2021-es zárófutam, most éppen az első szabadedzés zajlik.)
És az min változtat?
Képzeld, 1984-es törvények is hatályban vannak a mai napig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!