Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Már másodszor kapok gyorshajtá...

Már másodszor kapok gyorshajtásért büntetést. ?

Figyelt kérdés

Pontosabban a férjem, mert az ő nevén van autó. Az elsőért nagyon lecseszett 30 ezer Ft volt. Aztán sajnos jött még egy értesítő, én vettem át, férjem nem tud róla.

Ha kifizetm a csekket, és ő nem tud róla, akkor valahogy mégis tudomására fog jutni? Kap ő ezért büntetőpontot vagy bármit

2021. dec. 7. 14:08
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Nem fogok mostanában messze vezetni. De ez nagy tanuló pénz volt, teljesen másra szántam ezt a pénzt. Álmom vált volna valóra, így most gyűjthetek újra.
2021. dec. 7. 23:32
 12/19 anonim ***** válasza:
38%
Nem a távolságon múlik, értsd már meg. Hanem rajtad életek!
2021. dec. 8. 10:22
 13/19 anonim ***** válasza:
75%

"Álmom vált volna valóra, így most gyűjthetek újra."

Adok 30 000 forintokat, ha megígéred, nem teszel többé ilyent!

2021. dec. 8. 10:26
 14/19 A kérdező kommentje:
Ezt most magamnak kell megoldanom! De köszönöm!
2021. dec. 8. 18:51
 15/19 anonim ***** válasza:
76%

Nem kap előéleti pontot (köznyelvben: büntetőpontot); de ezt tudhatod az előző szabálysértésed alapján is.

Ez, közigazgatási bírság; a felvétel alapján kiszabott közigazgatási bírságot a nyilvántartás szerinti üzembentartónak küldik (objektív felelősség alapján), de ezzel nem történik meg a vezető személyének megállapítása (vagy ő volt, vagy más; nem tudják, ki volt), emiatt nem kap előéleti pontot. Ha elolvasod a határozatot, nem találsz benne előéleti pont kiszabást.

Akkor tudná meg, ha nem történne meg a határidőig történő bírságmegfizetés, mert akkor – a bírság megtérüléséig – hivatalból, ideiglenesen kivonnák a forgalomból. Ezt már nem tudnád a levél elcsípésével elleplezni előle.

(Egyébként, nekem is megesett a szívem rajtad, én is szívesen beszállnék a kármentésbe, különösen így karácsony előtt. De, azzal a becsületszavas feltétellel, hogy következő gyorshajtásbírság esetén háromszorosan visszatéríted.

Ha szereted a sebességet, nézd az F1-es TV-közvetítést; ezen a hétvégén van az ezévi utolsó alkalom, vasárnap lesz a 2021-es zárófutam, most éppen az első szabadedzés zajlik.)

2021. dec. 10. 11:10
 16/19 A kérdező kommentje:
Szeretem! És nézem! Verstappen-nek szurkolok :)
2021. dec. 11. 22:17
 17/19 anonim ***** válasza:

Közig bírság mellé ugyanúgy jár beüntetőpont.

[link]

2021. dec. 16. 12:50
 18/19 A kérdező kommentje:
Ez 2001 - es cikk :)
2021. dec. 18. 22:27
 19/19 anonim ***** válasza:
50%

És az min változtat?

Képzeld, 1984-es törvények is hatályban vannak a mai napig.

2021. dec. 18. 23:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!