Nem létező személy vette meg az autót, mi lesz most?
Figyelt kérdés
Üzemben tartóival volt egy ismerősnél a kocsi, 2 hónapja elvileg eladta valakinek, aláírtam az adás-vételit, de az állítólagos vevőt nem láttam...
A papírt bevittem a kormányablakba, lejelentettem, hogy el lett adva.
Most kaptam egy levelet a kormányhivataltól, hogy a vevő nem létezik, állítólag a rendőrség is nyomoz az ügyben, de a rendőrök engem nem kerestek.
Azt írták a levélben, hogy az autón nincs biztosítás meg vizsgáltassam ki ezt az ügyet.
Mi lesz így?
2021. okt. 24. 17:47
21/26 anonim válasza:
A fedezetlenségi díj mindig az üzembentartónál ketyeg. Az meg már régóta nem te vagy. Neked ezzel teendőd nincs szerencsére.
22/26 A kérdező kommentje:
Lemondott az üzembentartói jogáról és megszüntette a biztosítását, tehát akit tudnak ezzel cseszegetni, az én vagyok...
2021. okt. 24. 20:59
23/26 anonim válasza:
Kizárt dolog, hogy téged tudjanak csesztetni. Te eladtad.
Oké, hogy problémás embernek de el van adva, nincs nálad ergo a fedezetlenségi díjat is kizárt, hogy te kapnál.
24/26 anonim válasza:
A fedezetlenséggel akkor sem kell foglalkoznod, mert nem fogsz arra az autóra biztosítást kötni a jövőben. Akkor számláznák ki neked a forgalomban töltött, biztosítatlan napokat.
25/26 anonim válasza:
Hogy lehet eladni az autót, hogy nem látod személyesen az embert és az érvényes iratait? Maga az üzembentartóival "eladás" is nagyon sok problémával járhat de az másik dolog. Így most lehet várni a rendőrségi ügy lezárását.
26/26 anonim válasza:
Épp az a gond, hogy nem adta el. Az adás-vételi szerződés érvénytelen, mivel a vevő azonosítatlan. Mindenképp keresd meg az üggyel foglalkozó nyomozót, esetleg egy ügyvédet is, mert lehetséges, hogy neked is kell feljelentést tenned ez ügyben, hogy ne rajtad csattanjon az ostor. Csak a fedezetlenségi díj naponta ezer forint, és hónapokig húzódhat az ügy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!