Nem létező személy vette meg az autót, mi lesz most?
Üzemben tartóival volt egy ismerősnél a kocsi, 2 hónapja elvileg eladta valakinek, aláírtam az adás-vételit, de az állítólagos vevőt nem láttam...
A papírt bevittem a kormányablakba, lejelentettem, hogy el lett adva.
Most kaptam egy levelet a kormányhivataltól, hogy a vevő nem létezik, állítólag a rendőrség is nyomoz az ügyben, de a rendőrök engem nem kerestek.
Azt írták a levélben, hogy az autón nincs biztosítás meg vizsgáltassam ki ezt az ügyet.
Mi lesz így?
kamunevet adtak meg
gondolom tesók voltak
Az nyilvánvaló...
Itt az a kérdés, hogy engem fognak évekig zaklatni a biztosítás meg egyebek miatt??
Ha le lett jelentve az okmányirodában az adásvétel, akkor neked már semmi tennivalód nincs.
Annyi, hogy ha történne bármi az autóval ezek után pl. közlekedési szabálysértés, neadjisten valami bűncselekményt követnek el vele, akkor az adásvételivel igazolod, hogy neked már semmi közöd ahhoz az autóhoz, ezért az adásvételit biztos helyre tedd el és őrizd meg, ezzel fedezed magad.
Menj be a rendőrségre a papírjaiddal, előbb-utóbb úghyis keresni fognak.
Elmondod, hogy jóhiszeműen jártál el, és megadod az ismerősöd elérhetőségét.
Semmi, annyi, hogy a jármű forgalomban van, de nem áll körözés alatt, a műszakija lejárt, se műszaki vizsgán, se eredet vizsgán nem volt.
Biztosítás nincs rá kötve.
Az eladás napja óta nyoma veszett, az ismerős mondta, hogy van rendőrségi ügy, Őt már behívták...
Ismerősödet mi alapján találták meg? Ő volt az egyik tanú a szerződésen?
Az, hogy biankóban alárírtál egy szerződést probléma lehet, de inkább a vevőn akarják számonkérni a hamis adatokat, és a kocsit körözni fogják.
Segítsd a munkájukat, keresd meg a nyomozót, mielőtt ő keres téged.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!