Nem létező személy vette meg az autót, mi lesz most?
Üzemben tartóival volt egy ismerősnél a kocsi, 2 hónapja elvileg eladta valakinek, aláírtam az adás-vételit, de az állítólagos vevőt nem láttam...
A papírt bevittem a kormányablakba, lejelentettem, hogy el lett adva.
Most kaptam egy levelet a kormányhivataltól, hogy a vevő nem létezik, állítólag a rendőrség is nyomoz az ügyben, de a rendőrök engem nem kerestek.
Azt írták a levélben, hogy az autón nincs biztosítás meg vizsgáltassam ki ezt az ügyet.
Mi lesz így?
Igen, üzembentartó és tanúként is volt...
A másik tanút nem idézték...
Az okmányiroda köteles hivatalból eljárni ha az adásvétel bejelentése után 60 nap mulva sincs a kocsi átíratva, ileltve nincs rajta kötelező biztosítás
Ha ezt az okmányiroda nem tette meg magátol akkor te is kérheted ezt
Ha kivonják az autót a forgalomból akkor téged már semmikép nem fognak semmivel bactatni
Ezért nem adunk el üzembentartóival senkinek.
Se havernak, se családtagnak, se munkatársnak senkinek.
Akinek nincs lóvéja átíratni egy kocsit az ne vegyen autót.
Már nem ott tart az ügy. Olvasd el amit a kérdező írt. Valótlan a vevő személye, az után nyomoznak.
Te is olvasd el a sztroit. Nem az üzembentartó vette meg az autót.
14-es:
"Üzemben tartóival volt egy ismerősnél a kocsi, 2 hónapja elvileg eladta valakinek, aláírtam az adás-vételit, de az állítólagos vevőt nem láttam..."
Elolvastam. Eleve csak úgy kellett volna az ismerősnek eladni, hogy normál adásvételivel.Utána meg kalap kabát. Azt csinál vele amit akar.
Jó, filózhatunk a fiatalkori hibákon, de ez a jelenlegi helyzeten nem segít...
Mi lesz most ezek után?
Évekig lóg majd az autó a levegőben, egyszer meg majd jön a behajtó a több éves fedezetlenségi díj miatt??
Mert sajnos naponta hallok, olvasok ilyet!
bemész az okmányirodába az adásvételivel
és kéred az autó forgalomból kivonásást, a tényekre való hivatkozással
(Amugy hivatalból ki kellett volna már rég vonnia az autót a forgalomból a hatóságnak )
Rendőrséggel kell egyeztetned, hogy a kormányhivatal felé mit kell bemutatnod ilyen esetben. Hogy hivatalosan lekerüljön a nevedről az autó.
KGFB-t az üzembentartónak kell lemondania, az ő felelőssége.
Könnyű mondani meg más kérdés megtenni...
Pénteken már kerestem az adott nyomozót, lehetetlen ezeket elérni, a rendőrség meg ahol van az ügy 30 km-re van, nem nagyon járok abba a városba, mert másfelé van a munkahelyem is...
De hiába megyek be random, leépítenek...
Semmit nem csinálnak, addig lóg a levegőben az autó a nevemen, meg majd egyszer megkeres az adóhivatal a több százezres fedezetlenségi díj miatt...
Az üzembentartó lemondta a biztosítást réges-régen.
"meg majd egyszer megkeres az adóhivatal a több százezres fedezetlenségi díj miatt...
Az üzembentartó lemondta a biztosítást réges-régen."
A fedezetlenségi díj a biztosítással kapcsolatos. Azzal nincs dolgod.
A nyomozót keresd kitartóan, és elmond mindent mi a teendőd. Lehet, hogy semmi dolgod, kivonják forgalomból automatikusan. De ezt tisztáznod kell a két hivatal között (rendőrség-okmányiroda).
Az a fura az egészben, hogy az üzembentartót már behívták, téged mint tulajdonos meg még nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!