Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Nem létező személy vette meg...

Nem létező személy vette meg az autót, mi lesz most?

Figyelt kérdés

Üzemben tartóival volt egy ismerősnél a kocsi, 2 hónapja elvileg eladta valakinek, aláírtam az adás-vételit, de az állítólagos vevőt nem láttam...

A papírt bevittem a kormányablakba, lejelentettem, hogy el lett adva.

Most kaptam egy levelet a kormányhivataltól, hogy a vevő nem létezik, állítólag a rendőrség is nyomoz az ügyben, de a rendőrök engem nem kerestek.

Azt írták a levélben, hogy az autón nincs biztosítás meg vizsgáltassam ki ezt az ügyet.

Mi lesz így?

2021. okt. 24. 17:47
1 2 3
 11/26 A kérdező kommentje:

Igen, üzembentartó és tanúként is volt...

A másik tanút nem idézték...

2021. okt. 24. 18:20
 12/26 anonim ***** válasza:

Az okmányiroda köteles hivatalból eljárni ha az adásvétel bejelentése után 60 nap mulva sincs a kocsi átíratva, ileltve nincs rajta kötelező biztosítás

Ha ezt az okmányiroda nem tette meg magátol akkor te is kérheted ezt

Ha kivonják az autót a forgalomból akkor téged már semmikép nem fognak semmivel bactatni

2021. okt. 24. 18:28
 13/26 anonim ***** válasza:
64%

Ezért nem adunk el üzembentartóival senkinek.

Se havernak, se családtagnak, se munkatársnak senkinek.

Akinek nincs lóvéja átíratni egy kocsit az ne vegyen autót.

2021. okt. 24. 18:45
 14/26 anonim ***** válasza:

Már nem ott tart az ügy. Olvasd el amit a kérdező írt. Valótlan a vevő személye, az után nyomoznak.

Te is olvasd el a sztroit. Nem az üzembentartó vette meg az autót.

2021. okt. 24. 18:50
 15/26 anonim ***** válasza:
64%

14-es:

"Üzemben tartóival volt egy ismerősnél a kocsi, 2 hónapja elvileg eladta valakinek, aláírtam az adás-vételit, de az állítólagos vevőt nem láttam..."

Elolvastam. Eleve csak úgy kellett volna az ismerősnek eladni, hogy normál adásvételivel.Utána meg kalap kabát. Azt csinál vele amit akar.

2021. okt. 24. 18:54
 16/26 A kérdező kommentje:

Jó, filózhatunk a fiatalkori hibákon, de ez a jelenlegi helyzeten nem segít...

Mi lesz most ezek után?

Évekig lóg majd az autó a levegőben, egyszer meg majd jön a behajtó a több éves fedezetlenségi díj miatt??

Mert sajnos naponta hallok, olvasok ilyet!

2021. okt. 24. 19:37
 17/26 anonim ***** válasza:
100%

bemész az okmányirodába az adásvételivel

és kéred az autó forgalomból kivonásást, a tényekre való hivatkozással

(Amugy hivatalból ki kellett volna már rég vonnia az autót a forgalomból a hatóságnak )

2021. okt. 24. 19:41
 18/26 anonim ***** válasza:

Rendőrséggel kell egyeztetned, hogy a kormányhivatal felé mit kell bemutatnod ilyen esetben. Hogy hivatalosan lekerüljön a nevedről az autó.

KGFB-t az üzembentartónak kell lemondania, az ő felelőssége.

2021. okt. 24. 19:44
 19/26 A kérdező kommentje:

Könnyű mondani meg más kérdés megtenni...

Pénteken már kerestem az adott nyomozót, lehetetlen ezeket elérni, a rendőrség meg ahol van az ügy 30 km-re van, nem nagyon járok abba a városba, mert másfelé van a munkahelyem is...

De hiába megyek be random, leépítenek...

Semmit nem csinálnak, addig lóg a levegőben az autó a nevemen, meg majd egyszer megkeres az adóhivatal a több százezres fedezetlenségi díj miatt...

Az üzembentartó lemondta a biztosítást réges-régen.

2021. okt. 24. 20:00
 20/26 anonim ***** válasza:

"meg majd egyszer megkeres az adóhivatal a több százezres fedezetlenségi díj miatt...

Az üzembentartó lemondta a biztosítást réges-régen."

A fedezetlenségi díj a biztosítással kapcsolatos. Azzal nincs dolgod.

A nyomozót keresd kitartóan, és elmond mindent mi a teendőd. Lehet, hogy semmi dolgod, kivonják forgalomból automatikusan. De ezt tisztáznod kell a két hivatal között (rendőrség-okmányiroda).

Az a fura az egészben, hogy az üzembentartót már behívták, téged mint tulajdonos meg még nem.

2021. okt. 24. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!