Kötelező biztosítás?
Fura egy biztosítod van, hogy egyszerűbb itt kérdezni mint felhívni őket vagy e-mailt írni nekik, hogy mégis mi a tosz van.
Amúgy online is be lehet ezeket fizetni, nem kell a csekkre várni.
Ha sokáig vársz, vársz és vársz a sűltgalambra(csekk-re)
Akkor rábacol, mert ha nem fizeted meg a díjat határidőig akkor megszűnik a biztosításod, fedezetlenségi dijat kell majd fizetned(ami büntetés)
És a bónuszod(ha van) is ugrik
Meddig tart felhívnia biztosítót, esetleg bemmenni személyesen, átutalnia lóvét vagy bármi módon befizetni?
Rá fogsz bacni...
A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szól törvény 60 nap türelmi időt biztosít az esedékes díj megfizetésére.
A türelmi idő alatt fennáll a biztosító kockázatviselési kötelezettsége; azaz, él a biztosítás és károkozás esetén helytáll a biztosító.
A türelmi időn belüli megfizetésnek semmilyen következménye nincs, olyan, mintha az esedékesség napján megtörtént volna a befizetés.
Jelen esetedben az esedékesség napja a biztosítás kezdőnapja.
Ugyancsak a törvény szerint, a díj esedékességét követő 30 napon belül a biztosítónak felszólítást kell küldenie, amiben figyelmeztetnek a türelmi idő lejártának időpontjára, és ara, hogy milyen következményekkel jár, ha addig nem fizeted meg az esedékes díjat.
Mivel hétvégén pihentetem a varázsgömböm, nem tudom megnézni, hogy mikori a szerződésed, milyen tartalmú levelet kaptál, és azt sem, hogy a biztosító szerint hogyan áll az ügyed.
Saját képességem alapján azt tudom feltételezni, hogy azt a bizonyos, 30 napon belül esedékes figyelmeztetést kaptad. Ugyanis, ha letelt volna a fizetésre rendelkezésre álló türelmi idő, akkor a biztosítónak törvényi kötelessége lenne a biztosítást díjnemfizetés miatt megszüntetni; akkor erről kaptál volna értesítést.
Nem tudom, mikori a biztosításkötésed; felőlem az is lehet, hogy már régen küldtek csekket, csak nem kaptad meg.
Szerintem jobban jársz, ha családban, ismeretségi körben, fórumokon való találóskérdés feltevés helyett a biztosítóddal veszed fel a kapcsolatot.
De, a te ügyed. Nekem úgy is jó, ha holnap reggel nyitáskor a TESCOs pénztárosnál érdeklődsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!