Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Kötelező biztosítás?

Kötelező biztosítás?

Figyelt kérdés
Vettem egy autót megkötöttem a kötelező biztosítást rá de még nem kaptam csekket a befizetés hez viszont emailba kaptam egy figyelmeztetés hogy elvagyok maradva a befizetéssel ilyenkor mi a teendő?

2021. aug. 22. 18:51
 1/5 anonim ***** válasza:

Fura egy biztosítod van, hogy egyszerűbb itt kérdezni mint felhívni őket vagy e-mailt írni nekik, hogy mégis mi a tosz van.

Amúgy online is be lehet ezeket fizetni, nem kell a csekkre várni.

2021. aug. 22. 18:58
 2/5 anonim ***** válasza:
Gondolom 20.-a miatt még nem ért be a postáról, ezért. Majd ha megkapják törlik.
2021. aug. 22. 19:28
 3/5 anonim ***** válasza:
60%

Ha sokáig vársz, vársz és vársz a sűltgalambra(csekk-re)

Akkor rábacol, mert ha nem fizeted meg a díjat határidőig akkor megszűnik a biztosításod, fedezetlenségi dijat kell majd fizetned(ami büntetés)

És a bónuszod(ha van) is ugrik

Meddig tart felhívnia biztosítót, esetleg bemmenni személyesen, átutalnia lóvét vagy bármi módon befizetni?

Rá fogsz bacni...

2021. aug. 22. 20:19
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A kötelező gépjármű-felelősségbiztosításról szól törvény 60 nap türelmi időt biztosít az esedékes díj megfizetésére.

A türelmi idő alatt fennáll a biztosító kockázatviselési kötelezettsége; azaz, él a biztosítás és károkozás esetén helytáll a biztosító.

A türelmi időn belüli megfizetésnek semmilyen következménye nincs, olyan, mintha az esedékesség napján megtörtént volna a befizetés.

Jelen esetedben az esedékesség napja a biztosítás kezdőnapja.

Ugyancsak a törvény szerint, a díj esedékességét követő 30 napon belül a biztosítónak felszólítást kell küldenie, amiben figyelmeztetnek a türelmi idő lejártának időpontjára, és ara, hogy milyen következményekkel jár, ha addig nem fizeted meg az esedékes díjat.

Mivel hétvégén pihentetem a varázsgömböm, nem tudom megnézni, hogy mikori a szerződésed, milyen tartalmú levelet kaptál, és azt sem, hogy a biztosító szerint hogyan áll az ügyed.

Saját képességem alapján azt tudom feltételezni, hogy azt a bizonyos, 30 napon belül esedékes figyelmeztetést kaptad. Ugyanis, ha letelt volna a fizetésre rendelkezésre álló türelmi idő, akkor a biztosítónak törvényi kötelessége lenne a biztosítást díjnemfizetés miatt megszüntetni; akkor erről kaptál volna értesítést.

Nem tudom, mikori a biztosításkötésed; felőlem az is lehet, hogy már régen küldtek csekket, csak nem kaptad meg.

Szerintem jobban jársz, ha családban, ismeretségi körben, fórumokon való találóskérdés feltevés helyett a biztosítóddal veszed fel a kapcsolatot.

De, a te ügyed. Nekem úgy is jó, ha holnap reggel nyitáskor a TESCOs pénztárosnál érdeklődsz.

2021. aug. 22. 20:35
 5/5 anonim ***** válasza:
Például csekket nem biztos hogy kapsz, ha a kedvezmény miatt olyat kötöttél ami pl. online fizetést szab meg. Ez esetben tényleg várhatod azt a csekket.
2021. aug. 22. 21:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!