Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Másnak is megnőtt a kötelező...

Másnak is megnőtt a kötelező biztosítása?

Figyelt kérdés
Tavaly 134.000ft volt az éves, a mostani évre pedig 188.000ft-ot kellene fizetnem. Kár nem történt és a szerződés sem módosult. A tavalyit is sokaltam. Tudom hogy friss jogsival (Lassan 2 éves), fiatalon, első autóval több, de ennyire? (VW Golf 4 1998, 1.9tdi, 19/f)

2021. aug. 16. 15:31
 1/10 anonim ***** válasza:
76%
Igen, ez a tendencia.
2021. aug. 16. 15:31
 2/10 anonim ***** válasza:
Ez sajnos ilyen. Pár év múlva lesznek bónuszaid ha addig nem okozol balesetet és akkor olcsóbb lesz majd.
2021. aug. 16. 15:53
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Nem normális ilyen mértékű emelkedés. Kalkulálj új ajánlatot, és válts időben.
2021. aug. 16. 18:02
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
:O Nem volt olcsóbb opció? Ezt nem akarom elhinni. Nekem 4 éve van jogsim, most vettem nemrég meg az első autómat (Audi A4 B5 1.6, 1998-ból). 57 ezer per év a biztosítás rá. És ezen már van egy 8 ezres felár, mert külföldi a kocsi. (A netrisk-en vagy 5x ide-oda állítottam azt, hogy először hol hozták forgalomba az autót. Ha Magyarországot állítok be, akkor csak 49 ezer volt, ha külföldöt akkor meg ez az 57 ezer. Amúgy már 3 éve Magyarországon van az autó, én is itt vettem.)
2021. aug. 16. 19:04
 5/10 A kérdező kommentje:
Lehetséges, hogy váltás lesz a vége... Ebben már benne van minden kedvezmény amire jogosult vagyok. Ez volt a legolcsóbb ennél a biztosítónál (Allianz)
2021. aug. 16. 20:06
 6/10 A kérdező kommentje:

Insura.hu-n beírtam az adataim ott az Allianzra 191.000Ft-ot ír, úgyhogy nekem ez már kedvezményes ár. :D

Signal: 234.000Ft

Aegonra pedig 414.000Ft-ot ír :O

2021. aug. 16. 20:21
 7/10 anonim ***** válasza:
Hát baszki tényleg ilyen drága. Furcsa, mert nekem 2 év előnyöm van jogsi szerzésben, születésben meg 6 év, és kapásból csak 57 ezer. Netrisk-en végig kattintgattam az adataiddal amiket ide leírtál (már amiket tudtam), az Union-nál 104 ezret ír 1 évre, akkor ha KGFB váltás lenne. Ha újra kötés lenne, akkor már 118 ezer ott is.
2021. aug. 16. 23:23
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A Magyar Nemzeti Bank folyamatosan foglalkozik a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítások alakulásával.

Például: [link]

Két képrészlet belőle:

[link]

[link]

Ahogy látszik: határ a csillagos ég.

Azzal sem biztatlak, hogy idő teltével csökkenni fog, nem pedig növekedni.

Két autóval jártam végig A00-tól B10-ig a díjakat. Életemben soha, semmilyen káreseményem nem volt. Évről évre nőtt az életkorom, és javult a bonus-malus besorolásom. Minden biztosítási év vége előtt elvégeztem a díjkalkulációt; ha érdemes volt, akkor biztosítót váltottam. Ezzel együtt minden biztosítási évben nőtt a díjam, nemegyszer nem is kis arányban.

Évről évre az volt a magyarázat, hogy nőtt a kárkifizetések összege (több a baleset, drágábbak az autók, drágábbak az alkatrészek, drágulnak a javítási munkadíjak), és ezek nagyobb léptékűek, mint pl. a bonus-malus javulás kedvezménye.

És mi áll a linkelt MNB elemzésben és grafikonon? Sokkal jobban nőnek a díjak, mint a kárráfordítás.

Keserűen, ironikusan lehet mondani, hogy „ügyesek”.

Akiknek káreseményük volt, egyre durvábban emelték a díjukat. (Folyamatosan nőtt a figyelembe vett időszak; 2 évről már 6 évre is nőtt. Minden számított, bármilyen járműkategóriában okoztak kárt. És még akkor is, ha a bonusuk nem romlott, mert megtérítették a biztosítónak a kárösszeget.) A pofátlanság elérte a törvényalkotó ingerküszöbét. Arra hivatkoztak, hogy ez jogtalan többszörös büntetés, hiszen van tételes jogi szabályzás, a bonus-malus jogszabály. A biztosítók viszont kényük-kedvük szerinti arányban büntetnek. Államtitkár jelentette be, hogy jogszabályt fognak hozni a biztosítók kordában tartására, addig is megbízták az MNB-t, hogy végezzen ellenőrzéseket, mennyire indokoltak a biztosítók díjnövelései a káreseményesekkel szemben.

Több biztosítónál megszűnt a károkozói szorzó, a bátrabbaknál maradt, de jelentősen csökkent.

Na, hogyan pótolják ezt a pénzt? Mindenkinek jól megemelik a díját. Sajnos, nincs ebben meglepi; csak annyi történt, hogy a pesszimista jóslatok realista jóslatok lettek: úgy lett, ahogy jósolták.

2021. aug. 18. 00:18
 9/10 anonim ***** válasza:

A kérdező 40÷-os emelését ezek az adatok sem igazolják, ha nem volt károkozása. Még nagy teljesítményű, budapesti autó esetén sem.

Én megpróbálnék egy alkusszal is kalkuláltatni. Tapasztalatom szerint jobb árakat tudnak kihozni az online kalkulátoroknál.

2021. aug. 18. 08:52
 10/10 anonim ***** válasza:

Az is számít, hogy 1.9 TDI.

Sajna nagy motorosra több a kötelező is.

1.2 dízelre vidéken még 3 éves jogsival is 45 ezret fizetek.

2021. aug. 20. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!