Kötelező biztosítás kötése új autó vásárlásakor, hogy működik?
Adott egy autó, melyet ismerőstől vásárolnám a közeljövőben, viszont neki a kötelező biztosítása a kocsira megszűnt díjnemfizetés miatt.
Az adás-vételi után bármelyikünknek is visszamenőleg ki kell fizetni a késedelmi díjakat, vagy mivel új tulajdonoshoz került így újra lehet kötni ugyanott, vagy egy más biztosító társaságnál az előző díjnemfizetést figyelmen kívül hagyva? Mivel nem szeretnék sem én, sem pedig ő rosszul járni, így ha neki visszamenőleg az eladás után ki kellene fizetni nem opció, ha így történik milyen más lehetőségek vannak?
Ha forgalomban maradt, és a KGFB megszűnt díjnemfizetés miatt, attól a naptól fogva ketyeg neki a fedezetlenségi díj. Ezt majd akkor fogják rajta számon kérni, amikor ő köt új biztosítást.
Ha nem akar rosszul járni, utánajár és minél hamarabb rendezi ezt.
Az új tulaj (te) simán megkögheted a biztosításod.
Köszönöm a válaszokat!
#1 Az autó semmilyen formában nincs használva mióta lejárt a biztosítás.
#2 Ha én megvásárolom az autót tőle akkor rám ez semmilyen behatással nincs ha jól értem, hogy az előző tulaj mit hogy fizetett, illetve jelen esetben mit nem.
Adás-vételi után neki lesz bármi féle felelősségre vonása, vagy bármi kötelezettsége? - Illetve amennyiben nem köt más biztosítást huzamosabb ideig elévül ez a napi díj?
#4 Neked nem lesz ebből problémád.
Nem adásvételi után, hanem már most kötelezettsége van. Minden nappal emelkedik a fedezetlenségi díja. Egy idő után behajtó és bíróság jön.
Rendezze ezt, akár részletfizetéssel, ha nincs pénze most rá.
Amúgy 5 év az elévülési idő, de nem fogják kivárni.
Attól, h semmilyen formában sincs használva, de a forgalomból nincs kivonva még ketyeg a fedezetlenségi díj amit be fognak hajtani rajta.
KW-tól függően 510-1140ft/nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!