Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mit csináljak, hogy ha kiderül...

Mit csináljak, hogy ha kiderült, hogy vettem egy autót amin át van hegesztve az alvázszám?

Figyelt kérdés

Tehát van egy autó, amit vettem és a tulaj nem tájékoztatott arról, hogy át van hegesztve az alvázszám.

Most elvittem műszakira egy haverom ismerőséhez és + pénzért cserébe át ment a vizsgán.

Nem hiszem, hogy valaha eladnám az autót, tehát baj nem lenne belőle, két évente leműszakiztatnám + pénzért és ennyi.

Az egyetlen probléma, csak abban az esetben történhetne, hogyha esetleg elvennék a forgalmit a rendőrök és olyan helyre kéne vinnem, ahol ez bebukna.

Vagy ha esetleg a későbbiekben el akarnám még is adni, akkor lenne még nekem gáz, mert én nem akarok senkit se átverni.

Több opció van a fejembe:

-Szólni a volt tulajnak és megegyezni vele

-Szólni a volt tulajnak és megegyezni vele és ha nem sikerül feljelenteni

-Feljelentést tenni

-Venni egy papíros üres karosszériát és mindent átpakolni

Igazából, a papíros bódés megoldás lenne a legkedvezőbb, mert hogyha nem bukok le vagy még se akarnám eladni akkor nem kell vele foglalkozni addig, és csak egy papíros bódé lenne az ára + a szerelés.

A feljelentős storyt, meg most azt nem csinálnám, meg most kapott műszakit vagy később hozom fel az ügyet én is tettes leszek vagy nem tudom....

(Az autót valószínűleg azért buherálták meg így, mert az előző karosszéria szétrohadt, menthetetlen volt)

2021. júl. 8. 00:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Akkor Ausztriába se nagyon menj, nekem már legalább 2x megnézték közúti ellenőrzésnél az alváz számomat.
2021. júl. 8. 15:21
 12/15 A kérdező kommentje:
Eredetvizsgat akitol vettem o intezte egy ismerosevel
2021. júl. 8. 22:44
 13/15 A kérdező kommentje:
Nekem megéri átenni az egesz autot egy masik testbe, mert most tanulom a szakmat haverjaim is tudnak szerelni adott a hely stb... es ennek az autonak az arra csak felfele megy
2021. júl. 8. 22:46
 14/15 anonim ***** válasza:
100%

Ez esetben gondolom tudtad mit veszel, és ennek megfelelő áron.

Alvázszámot közúti ellenőrzéskor nem szoktak nézegetni itthon, főleg ha amúgy rendben vannak a papírjai (biztosítás, műszaki).

A végleges kivonáshoz "külföldinek" szoktak eladni autót, úgy halottam.

Egy "jóakaró" szomszéd meg bármikor adhat egy tippet a rendőröknek, akik nem támogatják annyira a projektedet. Láttam már így szépen felújított kocsit bukni a forgalomból.

2021. júl. 8. 23:28
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

"Műszakin nem nagyon nézik az alvázszámot."

Végülis ja csak kb lefényképezik a motortérben is meg a szélvédőnél is meg a "B" oszlopnál. Illetve összehasonlítják a forgalmiban lévővel.

2021. júl. 17. 21:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!