Alvázszám átrakása másik autóba? Hogyan?
Már többször írtam, hogy van egy jó állapotú hobbi, veterán korú autóm, amit vettem még korábban bontóból (megmentettem), alvázszám nélkül, de felújítottam gyári állapotúra. Most találtam hozzá donor autót, ami rossz, de van benne alvázszám és papírjai is vannak.
Mennyire megoldható, hogy valahogy áttenni belőle az alvázszámot a felújított, újszerű állapotú, szám nélkülibe? Hogyan kell csinálni, van valakinek tapasztalata?
"Btk. 347. § Egyedi azonosító jellel visszaélés
347. § (1) Aki
a) egyedi azonosító jelet eltávolít vagy meghamisít,
b) olyan dolgot szerez meg, használ fel, vagy olyan dologról rendelkezik, amelynek egyedi azonosító jele hamis, hamisított, vagy amelynek egyedi azonosító jelét eltávolították,
bűntett miatt három évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő."
Alvázszám nélkül, bontóból. Értem. Tehát már megkezdődött a folyamat, véletlenül megbotlott valaki a flexszel a kezében és pont a vázszámon támasztotta meg a pörgő korongot. Nos, ha ez a valaki ilyen ügyes volt, folytathatja a megkezdett munkát: a számbeütőkkel addig kell zsonglőrködnie, amíg véletlenül elejti őket és pontosan számmal lefelé esve kiadják a vázszámot. Nem nagy ügy.
Egyébként meg lásd a fenti idézetet.
Mindent elmondtak az eddig hozzászólók. Alvázszámot nem lehet csereberélni. Esetleg a papíros donorba átépítheted a meglévő autódat, de akkor gyakorlatilag nulláról indul a felújítás...
Nagy hiba volt az alvázszám nélküli roncsra egy forintot is költeni, de erre bizonyára magadtól is rájöttél már.
"Már többször írtam, hogy ...."
Mi meg már többször írtuk,hogy ezt nem lehet,mit nem lehet ezen felfogni?!?
Vagyis éppen lehet csak az nem legális,es ha elkapnak vele ezert nem ejnye-bejnye meg 5000forintos helyszini birsag jár..........de amigy nem is tudom mennyire kell ehhez hülyének lenni,hogy egy bontóbó megmentett papirok meg alvázszámnelkuli autora bárki is egy fillért költsön.....főlegannak a reményében,hogy ő azt majd valahogy lepapirozza/legalizálja.....
Szokásos troll erőlködés.
- épeszű ember nem vesz alvázszám nélküli autót és nem újítja fel
- a bontós nem fogja rizikózni az engedélyét egy ilyen bagatell üzletért
- tegyük fel hogy valahonnan szereztél egy ócska papírok nélküli Ladát. Ha valóban felújítottad, akkor pontosan tudnod kell egy alvázszám áthegesztés menetét. Minek a kérdés?
Nincs neked semmid csak agyatlan ötleteid!
Nem baj, ha tudsz róla, ez a történet típusfüggő is.
Amíg egy öreg 601-esen le tudod feszegetni a ponthegesztett alváztáblát, vagy egy 1000MB-n lefúrod a szegecseket, addig a kereklámpáson, egy A5-ös méretű lemezdarabot kell átültetni, ami nyom nélkül nem egyszerű.
Szóval nem csak jogi, hanem kivitelezési szempontjából felejtős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!