Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gazdasági totálkár mennyire...

Gazdasági totálkár mennyire bukta?

Figyelt kérdés

Tegnap a parkoló autónkat úgy megtolatták, hogy a bal oldala összetört, elfolyt a víz is, a webastónak is annyi szerintem. Az ajtó is nehezen nyílik, mert a kasztni is sérült.

Beszéltem ma telefonon egy kárszakértővel és felkészített arra, hogy akár gazdasági totálkár is lehet elmondásom alapján.

Idáig amiket találtam cikkeket, azok alapján nagyon elkeseredtem, mert oké, hogy nem annyira értékes a kocsi, egy millióért vettük (nekünk ez azért sok pénz), de nem olyan rég és nem állt szándékunkban megválni tőle. :(

A cikkek azt írják, hogy ilyen esetben nem száll ki jól a vétlen fél. Van azért némi remény, vagy már most készüljek fel a legrosszabbra?

2021. máj. 12. 14:26
 1/10 anonim ***** válasza:
74%
Amit leírtál az alapján szerintem nem totálkár. Ha mégis, akkor valóban meg lehet szívni, mert a totálkáros autót a biztosító mindeféle amortizációval csökkentett értéken számolja.
2021. máj. 12. 14:37
 2/10 anonim válasza:
28%
Kuka.
2021. máj. 12. 14:39
 3/10 A kérdező kommentje:
1# Igen, pont ez miatt keseredtem el. :(
2021. máj. 12. 14:41
 4/10 anonim ***** válasza:
56%
#3: Ez valós esély, de tenni ellene nem tudsz. Ha esetleg egy képet felraknál akkor tudnánk többet mondani, mert így látatlanban annyira durvának nem tűnik.
2021. máj. 12. 14:51
 5/10 anonim ***** válasza:
38%
Ha sérült az autó vázszerkezete beleértve az A oszlopot meg a fő tartó pontokat akkor biztos hogy gazdasági totálkár lesz.
2021. máj. 12. 14:52
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen jársz rosszul. Ismerős vett egy 20 éves daewoo-t. Két hónap múlva ripityára törték. 30 ezerrel többet fizetett a biztosító, mint amennyiért vette.
2021. máj. 12. 14:56
 7/10 anonim ***** válasza:
56%
Verni kell az asztalt, hogy vegyék figyelembe a jelenlegi magas használt autó árakat a jármű értékelésénél, akkor nem fog fájni.
2021. máj. 12. 15:12
 8/10 A kérdező kommentje:
Holnap kiderül, megy az ítélőszék elé. Hát, kíváncsi vagyok. Látványra nem vészes, de a férjem azért ért hozzá és mondta, hogy a futómű is kaphatott, az ajtó nem véletlenül nem működik, de hát én nem értek hozzá. Jó lenne, ha meg lehetne csinálni, mert ilyen kocsi pl jelenleg nincs is a piacon és mikor vettük, akkor még meg is csinált rajta ezt-azt. Köszi mindenkinek a választ.
2021. máj. 12. 16:57
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk, azt tudni kellene, hogy a kasztni mennyire sérült.

Küszöb, nyúlványok deformálódtak?

A gazdasági totálkár meg olyan dolog, hogy nálam egy koccanás miatt is totálkárra vették az autóm. Xenon lámpa, motorháztető, lökhárító, ablakmosó tartály ennyi. A mai napig használom.

Ha, ismétlem ha teherviselő elem nem sérült, akkor a kapott pénzért ismerős szerelóvel meg tudjátok javíttatni.

Azért gtk, mert szakszervízben nem lenne gazdaságos javítani.

Ha megtartjátok az autót, akkor a roncsbörzés árat levonják a megitélt összegből.

Ha odaadjátok a megítélt gyorskár összegéért, akkor nem vonnak le semmit!

2021. máj. 12. 18:38
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ha sérült az autó vázszerkezete beleértve az A oszlopot meg a fő tartó pontokat akkor biztos hogy gazdasági totálkár lesz."

Akkor műszaki totálkár és hatóságilag kivonják a forgalomból!

2021. máj. 12. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!