Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mire számíthatok, ha határidőn...

Mire számíthatok, ha határidőn túl teljesítettem a súlyadó fizetési kötelezettségét?

Figyelt kérdés

Április 15-ig kellett volna befizetnem az egyik részletet csekken, de teljesen kiment a fejemből (tudom, hülye voltam), és ma, 19-én fizettem be mindkét részletet (tavaszit, őszit is).

Küldeni fognak még valami papírt?

Vagy újabb csekken késelmi díjat?

2021. ápr. 19. 12:24
 1/5 A kérdező kommentje:
*késedelmi díjat
2021. ápr. 19. 12:25
 2/5 anonim ***** válasza:
Semmire. Ennyivel nem foglalkoznak.
2021. ápr. 19. 12:26
 3/5 anonim ***** válasza:
szerintem 4 napnyi késéssel nem foglalkoznak.
2021. ápr. 19. 12:37
 4/5 anonim ***** válasza:
Semmi nem tortenik. Nyugodjal le.
2021. ápr. 19. 12:38
 5/5 anonim ***** válasza:

Késedelmi pótlékot számolhatnak fel, de az alacsony jegybanki alapkamat és a gépjárműadó nem nagy összege miatt olyan kis összeg, hogy nemigen foglalkoznak vele.

• Több lesz a késedelem, mint 4 nap.

2010. május 1-től a készpénzátutalási megbízás – sárga csekk – estén nem a befizetés napja számít a megfizetés napjának, hanem a kedvezményezetthez történő megérkezés napja.

A Magyar Postán 2-3 nap az átfutási idő, így 21-ére, 22-ére várható, hogy a befizetésed jóváírják a NAV számláján.

• A gépjárműadó késedelmes megfizetése esetén késedelmi pótlék kerül felszámításra.

Ennek összege: a késedelem minden napjára a késedelmesen megfizetett összeg jegybanki alapkamat öt százalékponttal növelt értékének háromszázhatvanötöd része.

A jegybanki alapkamat 0,6%, az öt százalékponttal növelt érték 5,6%. Ennek háromszázhatvanötöd része 0,015342466%. Ennyi a kamat egy napra. Ezt kell megszorozni a késedelmes napok számával és a késedelmesen megfizetett összeggel.

Április 15-ig csak a félévi részlet volt esedékes, csak annyi késett.

Aprólékos számolás helyett használható a NAV késedelmi pótlék számoló alkalmazása: [link]

- Milyen pótlékszámítás érdekli? → Késedelmi → Számítás

- Kezdő időpont: 2021. április 16 (Ez az első késedelmes nap.)

- Záró időpont: 2021. április 21 (Ez az utolsó késedelmes nap; a rossz esettel számolva, hogy csak 22-én kapják meg.)

- Összeg? (Fogalmam sincs, 10 ezer Ft-ot írtam be. Még egyszer: csak az egyik csekken levő összeg késik.)

- Részletezést kér? → Bejelöltem. → Kiszámít.

És kemény 9 Ft adódott: [link]

Ha úgy gondolják, követelhetnek ilyesmi összeget, nem mész tönkre tőle.

2021. ápr. 19. 17:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!