Súlyadós csekket kaptam, de nem én vagyok már a tulaj. Mi a teendőm?
December 26-án eladtam az autóm és december 30-án le is jelentettem a kormányablaknál. Az eladó azóta se, ki is van vonva ideiglenesen a forgalomból. A súlyadó, amit kaptam, rajta van a jelenlegi és az eladott kocsim díja is, de egy csekken. Értelmes választ se a nav, se a kormányablak ügyfélszolgálatán nem kaptam. Ügyfélkapun gépjármű ügykörben nem láttam olyat, ami ezzel kapcsolatos lenne.
Valaki tudja a megoldást?
Ajánlott levelet írsz, amiben közlöd, hogy X dátum óta nem a tiéd az autó, eladtad, ezért nem kötelezhetnek fizetésre.
És mellékeled az adásvételi szerzödés másolatát is.
Az fizeti a sulyadot akinek január 1-en a tulajdonában van az autó.
Ha ez nem te vagy, akkor nem kell fizetned. Kérj új csekket az önkormányzattól!
3
Viszont továbbra is az önkormányzat veti ki....
nekem pont ma jött a NAV-tól az éves adópapír.
Ha december 30.-án lejelentetted a kormányablaknál, akkor ott lebélyegzik az adásvételit, és láttamozza az ügyintéző. Innentől kezdve téves minden amit neked küldenek, mégnakkor is, ha a vevő nem jelentette be.
Csakis tértivevényes (rövid)levélben értesítsd a csekket kiállító bárkit is. Csak a kormányablak helyét, és dátumár kell beírnod. Aztán hátradőlhetsz.
Ott is emberek dolgoznak, valaki benézte.
Sem ügyfélkapu, sem ügyfélszolgálat nem ér semmit ebben az esetben. Sajnos pénzbe fog kerülni, de megéri. Tértivevényes levélben értesíted a csekket kiálító hatóságot, hogy nem a tiéd az autó dec.26 óta, amit 30.-án tudomásul vett a hivatal.
Ez ilyen egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!