Ha most veszek autót, és az átírást intézi a kereskedő, akkor nekem az önkormányzathoz be kell mennem bejelenteni a súlyadó miatt, és a régit lejelenteni, vagy elég ha odatelefonálok? A vírus miatt.
A régit eladtad?
Külön szerintem nem kell értesíteni őket!
A kormányablakban kell intézni a papírokat (amit Neked a kereskedő intéz el) és ők értesítik azokat akiknek tudniuk kell róla!
„Ez békeidőben sem így működött” ma 21:08
De. Ugyanis ez nem helyi adó, csak az önkormányzati hivatal szedi be, méghozzá a központi nyilvántartás alapján; nagy része nem is marad az önkormányzatnál. A gépjárműadó nem is a helyi adókról szóló törvényben, hanem külön törvényben szerepel.
Az utóbbi években több esetem is volt, eladás, vétel, üzemben tartás; egyik esetben sem jelentettem be semmit az önkormányzatnál, mégis rendben történt az adókivetés; illetve, mivel mindig egyben fizettem év elején az évest, abban az esetben, mikor eladás miatt túlfizetésem lett, a kormányablaki ügyintézésem után egy héttel küldték az értesítést az adótöbbletről, aminek az átvezetését kértem a kommunális adóhoz.
Soha nem kellett emiatt szólni az önkormányzatnál.
Sem azért mert vettél, sem azért mert eladtál.
Pénzbeszedésről van szó, tudják maguktól
1. vagyok!
Bocs, ha úgy van ahogy Te mondod!
De elég sok autó adás-vétel van a családunban és én 1szer se mentem a hivatalba csak a kormányablakba! Nem akarlak átverni!
Szóval.
A gépjárművek adását vételét be kell jelenteni a Kormányablakokban (lánykoir nevén Okmányirodában)
Az önkormányzatok 'csak' adóztatják a kocsikat, de nem intézkednek a gépjármű átírásokkal kapcsolatban.
Még valami: Ilyen nincs, soha nem is volt, hogy a "kereskedő majd intézkedik helyettem" - ezt felejtsük el! Soha senki nem intézkedik helyetted, nem is fog soha, semmilyen ügyben - csak ha megfizeted azt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!