Kinek lett aránytalanul sok a negyedéves biztosítása?
Eddig 18.000 valamennyit fizettem a negyedéves biztosításra. Elmaradásom sose volt..
Most kipostáztak a követvező negyedévest ami 03.31-06.29-ig érvényes, 37843FT-al.
Más is kapott ilyent vagy ilyenkor mi van? Hívtam a tudakozót ahol a rendszerbe a 18.000 látszódik..
Megpróbálják kihasználni a biztosítók a lustaságot.
Ha felmondod és újrakötöd (akár ugyanannál a biztosítónál) biztos találsz jobb árat.
Legkésőbb 50 nappal a biztosítási évforduló előtt kellett kapnod díjértesítőt a következő biztosítási évre ajánlott díjról, fizetési gyakoriságról stb.
Többek közt annak a tájékoztatásnak is benne kellett lennie, hogy legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt, az évfordulóra felmondhatod a szerződést. Így, ha van olcsóbb díjat ajánló biztosító, akkor célszerű felmondani, és azzal kötni szerződést.
Ha annyiban hagytad, akkor a következő biztosítási évre érvénybe lépett az ajánlott díj. Biztosítási év közben nem változtathatnak díjat; ha netán kárt okozol és a biztosító fizeti a károsult kárát, akkor is csak a következő biztosítási évtől kínálhatnak meg amiatti jól megemelt díjajánlattal.
Attól, hogy nem okoztál kárt, évfordulótól emelheti a biztosító a díjat, akár nagymértékben is. Nem csak a kármentesség az egyetlen szempont, ami alapján a díjat kalkulálják. Van 12 másik biztosító, át lehet bármelyikhez menni, ha van olcsóbb díjú. (Persze, nem akármikor.)
Ha meg nem volt közben évforduló, csak úgy biztosítási év közben elcseszték a negyedéves csekket, akkor az, adminisztrációs hiba. Nem oldja meg a problémád, ha megtudod, hogy másnál is történt-e ilyen hiba. Ott a díjértesítő, ha aszerint a vonatkozó biztosítási évben 18-ezer Ft a negyedévente fizetendő díj, akkor 18-ezer Ft, ha 37843 Ft, akkor annyi. Nem a biztosító ügyintézőjének összeglátásától függ. Ha hibáztak, akkor nem érdeklődsz, hanem elvárod, hogy küldjenek jó csekket, mert a számodra mit tudom én milyen azonosítójú szerződéshez küldött díjértesítő szerint, mit tudom én, a 2020. december 21-én kezdődő biztosítási évben a negyedévente fizetendő díj 18-ezer Ft. Ha nem küldenek hamarvást ilyen összegről szóló csekket, akkor nem fogod őket húsvétkor meglocsolni.
Ha hibát vétettek, akkor van időd elvitatkozni velük. A díj esedékességének napját követő 60 nap törvény által megállapított türelmi idő, amin belül az esedékes díj következmény nélkül megfizethető. Ezalatt él a biztosítás, fennáll a biztosító helytállási kötelezettsége.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!