Ilyenkor mit lehet tenni? Bővebben lent. Bocs hogy hosszú, de így világosabb.
Múlt pénteken volt egy balesetem.Én autót vezettem a másik érintett(11éves) pedig biciklit.Szemben haladtunk egymással egy kereszteződés felé,amikor a kisfiú pár méterrel a kereszteződés előtt elindult az út közepe elé,majd kirakta a kezét,jelezvén,hogy balra szeretne fordulni(egy mellékútra) és azzal a lendülettel megpróbálta bevenni előttem a kanyart...Én hiába fékeztem el kellett rántanom a kormányt is,így egy árkon keresztül a kereszteződésben lévő ház sarkának mentem.A gyereket maximum a lökhárító bal első sarkával találhattam el,ezt is egy sármentes 5cm átmérőjű foltból gondolom.A lába valószínűleg eltört,mentő vitte el,az óta nem hallottam róla.Én lefejeltem a szélvédőt,meg egy pár horzsolás de semmi komolyabb.Rendőr,és helyszínelő is volt kint,viszont semmi papírt nem kaptam,így ma bementem a rendőrségre és kaptam egy másolatot a jegyzőkönyvről.A fiú ellen eljárás indult mivel nem adott elsőbbséget így ő a hibás.A fiú a helyszínen elismerte hogy ő a hibás,a jelentésben viszont az van hogy nem ismeri el.A biciklin megállapított kár 1000Ft(elgörbült a villa),a házon 100000Ft(a sarka kicsit le lett bontva),az autón pedig 500000Ft(motorháztető,lámpák,szélvédő,lökhárító).Az fiúnak és a szüleinek sincs semmiféle biztosítása,így max. polgári peres ügy lehet belőle.Bementem a biztosítómhoz (KÖBE) mivel az autót mielőbb meg kell javítanom mert a falun kívül lakok így itthon ragadtam autó nélkül...Azt mondták 20 000Ft ért tudják kiküldeni a kárszakértőt,de ne számítsak pénzre ebből az ügyből,mivel nem ismerte be hogy ő volt a hibás,kiskorú,és nem ő,hanem a fal okozta a kárt az autón így azt ijedtségi kárnak ítélik meg,amiért pedig nem fizetnek...
Sarkosítva tehát jobb ha elütöm a gyereket mert az autóm kevésbé rongálódik,és azt még meg is térítik,csak közben lesittelnek,viszont ha megmentem a gyerek életét attól hogy belehaljon abba hogy nem ismeri az alapvető közlekedési szabályokat akkor csak én szívok mert én is megsérültem,az autó is használhatatlan és senki sem fizet nekem semmit?Ráadásul az egész falu engem tart bűnösnek mert 18éves vagyok és hogy mekkora autót hajtok (egy fekete terepjáróról van szó)friss jogsival (ami lassan egy éves és ez alatt több mint 20000km-t vezettem le!).
Kérlek mondjatok valamit,mit tehetek ilyenkor??Próbáljam meg személyesen felkeresni a fiú szüleit és megegyezni,vagy vigyem perre és akkor hátha bukom még annak a költségét is?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!