Ez mit jelent a kárrendezésnél?
Figyelt kérdés
Totálkárosra törték az autómat és ma jött egy levél a biztosítótól, hogy:
Kár időpontjában fennálló érték: xxxxxx
maradványérték: - yyyyyy
Most akkor mennyit kapok? az x és y összeadom és azt az összeget? vagy még az x-ből ki kell vonnom az y?
2021. márc. 4. 11:51
1/7 anonim válasza:
Ki kell vonni a maradványértéket.
Úgy gondolják, hogy a roncsot a bontóban fix árakon veszik át.
Röhej.
2/7 anonim válasza:
x-y
A maradványértéken átveszik vagy megveszik, ennyiért tudtak találni valakit, aki átveszi. Nem vagy köteles odaadni, ha el tudod adni többért, akkor megteheted.
3/7 anonim válasza:
1 A maradványértéket valami roncsbörzére dobják fel és amennyit ajánlanak érte, az lesz az - ezért el is viszik, ha elfogadod.
4/7 A kérdező kommentje:
És ilyenkor mi a legjobb megoldás? a biztositóra bízni vagy leadni a bontóba? Esetleg ha a bontóba adom akkor vehettek ki alkatrészeket amiket el tudok adni?
2021. márc. 4. 14:16
5/7 anonim válasza:
Nem kell leadnod a bontóba. Vagy elfogadod az ajánlatot és elviszik a maradványértékért cserébe, vagy megtartod és magad értékesíted. Ha nem tudod magad értékesíteni, fogadd el az ajánlatot és vigyék! Alkatrészeket legálisan nem vehetsz ki belőle és nem is adhatsz el belőle.
6/7 A kérdező kommentje:
Az akksimat sem, amit 1 hónapja vettem 45.000 ft ért?
2021. márc. 5. 17:55
7/7 anonim válasza:
Nekem is rajta kellett hagynom a zsír új gumikat 50-60ezer volt. És az akksit is, ami meg 40ezer volt. Ez van. Ha van ismerősöd és hozzáférsz, cseréld ki egy régi szarra, ha még nem volt kint a kárszakértő. Ha már lefényképezte, már pedig, ha kiközölték a maradványértéket meg a többit, akkor már volt kint - szóval így jártál. Én is úgy jártam. Mondjuk én feltettem a használtautó.hu-ra és elvitték kicsit jobb áron, mint amennyit ajánlott a biztosító, de sokat buktam én is a gumikon és akksin. Az az igazság, hogy örültem, hogy elviszik, mert majdnem ott maradtam és nagyon nem akartam nézegetni - de amit a biztosító ajánlott maradványértéknek, nem volt nekem kóser.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!