Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ez mit jelent a kárrendezésnél?

Ez mit jelent a kárrendezésnél?

Figyelt kérdés

Totálkárosra törték az autómat és ma jött egy levél a biztosítótól, hogy:

Kár időpontjában fennálló érték: xxxxxx

maradványérték: - yyyyyy

Most akkor mennyit kapok? az x és y összeadom és azt az összeget? vagy még az x-ből ki kell vonnom az y?

2021. márc. 4. 11:51
 1/7 anonim ***** válasza:
67%

Ki kell vonni a maradványértéket.

Úgy gondolják, hogy a roncsot a bontóban fix árakon veszik át.

Röhej.

2021. márc. 4. 12:04
 2/7 anonim ***** válasza:

x-y

A maradványértéken átveszik vagy megveszik, ennyiért tudtak találni valakit, aki átveszi. Nem vagy köteles odaadni, ha el tudod adni többért, akkor megteheted.

2021. márc. 4. 13:59
 3/7 anonim ***** válasza:
1 A maradványértéket valami roncsbörzére dobják fel és amennyit ajánlanak érte, az lesz az - ezért el is viszik, ha elfogadod.
2021. márc. 4. 14:00
 4/7 A kérdező kommentje:
És ilyenkor mi a legjobb megoldás? a biztositóra bízni vagy leadni a bontóba? Esetleg ha a bontóba adom akkor vehettek ki alkatrészeket amiket el tudok adni?
2021. márc. 4. 14:16
 5/7 anonim ***** válasza:
Nem kell leadnod a bontóba. Vagy elfogadod az ajánlatot és elviszik a maradványértékért cserébe, vagy megtartod és magad értékesíted. Ha nem tudod magad értékesíteni, fogadd el az ajánlatot és vigyék! Alkatrészeket legálisan nem vehetsz ki belőle és nem is adhatsz el belőle.
2021. márc. 5. 11:18
 6/7 A kérdező kommentje:
Az akksimat sem, amit 1 hónapja vettem 45.000 ft ért?
2021. márc. 5. 17:55
 7/7 anonim ***** válasza:
Nekem is rajta kellett hagynom a zsír új gumikat 50-60ezer volt. És az akksit is, ami meg 40ezer volt. Ez van. Ha van ismerősöd és hozzáférsz, cseréld ki egy régi szarra, ha még nem volt kint a kárszakértő. Ha már lefényképezte, már pedig, ha kiközölték a maradványértéket meg a többit, akkor már volt kint - szóval így jártál. Én is úgy jártam. Mondjuk én feltettem a használtautó.hu-ra és elvitték kicsit jobb áron, mint amennyit ajánlott a biztosító, de sokat buktam én is a gumikon és akksin. Az az igazság, hogy örültem, hogy elviszik, mert majdnem ott maradtam és nagyon nem akartam nézegetni - de amit a biztosító ajánlott maradványértéknek, nem volt nekem kóser.
2021. márc. 5. 19:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!