Miért akar az összes szerelő helyettem intézkedni a biztositónál?
Hát én az ilyet köszönettel elfogadtam. Nyest jóllakott a motortérben, rögtön szaladtam vele a szerelőhöz. Kérdeztem, hogy mi lesz az anyagi vonzata, az emberünk azt mondta, hogy ha megadom neki a biztosítóm nevét, akkor majd ő lemeccsezi a dolgot.
A végén a biztosító küldte, hogy ennyi pénzbe került, már ki is fizették, köszönik továbbra is, hogy őket választottam. Plusz ha bármi kérdésem van a nyestekről vagy bármiről, állnak rendelkezésemre.
Mivel a biztosító, a szerelő és az autó is svájci, ezért nem volt semmi gyanús az ügyben.
Én is elfogadtam. Én szaladgáljak jobbra-balra? Munkaidőben? Meg én szerezzek aláírást a céges autó tulajától (mivel a hibás sofőr aláírása nem volt elég)?
Bevittem a szervízbe a kocsit és a végén megkaptam készen. Ők elrendeztek a biztosítóval mindent. Az, hogy nagyobb volt a kár, mint elsőre látszott, meg hogy szerelés közben eltört a hátsó üveg, ezért harmadszor is kihívták a kárszakértőt; az mind az ő dolguk volt. Én megkaptam a kész kocsit egy fillér nélkül és kész.
Szóval csigalassan halad. :-)
Na igen, ez van, amikor az ember úgy gondolja, hogy ő jobban tudja azoknál, akik már esetleg tizenpáréve ezt csinálják, és mellesleg meg van nekik a kárszakértő privát tel.száma is. Ja, és még esetleg a pótszemlét is rugalmasan tudják intézni, te meg esetleg most hallasz róla először. De sok sikert!
Nem tudom mit hiszel te az emberekről. Sok szar ember van, de azért ennyire kishitűnek lenni, és/vagy ennyire szarnak nézni másokat a semmiért (sőt, egy alapvetően pozitív dolog miatt), az azért nem semmi hallod.
Ez egy szolgáltatás, amit igénybe vehetsz. Igen, neked is megmondja a biztosító, hogy mennyi az annyi, de ha valaki le fog húzni téged ebben a szituációban, az pont a biztosító. És észre sem fogod venni, mert szart sem értesz az autókhoz. Az autószerelő két dolgot tehet érted:
1. Leveszi a terhet a válladról, sokan nem szeretnek ilyesmi ügyet intézni.
2. A biztosító vállalatok az egyik legmocskosabb intézmények. Kevesen akarnak veled annyira kibaszni, mint a biztosítók. De egy szerelőt nehéz lehúzni, vagy legalábbis nálad mindenképpen nehezebb.
De nem erőszak a disznótor, nem kötelező élni a lehetőséggel. Ha te ilyen király vagy, akkor intézd magad. A szerelő csak felajánlotta a segítségét, te meg rohansz az internetre elmondani, hogy mekkora rohadék. Remélem le is pontoztad a bizniszét, meg fészbúkon nyilvánosan megaláztad, szimplán azért, mert te valami egoista "mindenki szar, csak én nem" vagy.
Kívánom, hogy soha az életben senki ne akarjon segíteni rajtad a jövőben.
Agyhalott a kérdező.
De tudod mit?
Fogadd el az összeget a biztosítótól, és ne vidd el szervízbe.
Csináld meg otthon, hiszen te olcsóbban kijössz, és akkor nem tud senki lehúzni.
És még egy jelentéktelen apróságot megjegyeznék.
A biztosításnak nem az a lényege, hogy nyereséged legyen egy káresetből, hanem az, hogy a biztosító fizet helyetted!
Azért jó ha vállalja, mert mindent kicserél amit kell és utána a biztosító kifizeti neki. Ő is jól jár és te is jól jársz.
Ha fix összeget elfogadod a biztosítótól akkor abból nem lesz megcsinálva az autó max tákolva.
Ostoba, korlátolt vagy, kérdező. Én meg úgy látom, hogy te pénzt is akarsz, meg hogy ne kelljen fizetni a kocsid javításáért. Megmondom neked, hogy amit te tudsz intézni a biztosítónál, sokkal kevesebbet fogsz kapni, mert te nem vagy szakértő. A kárszakértőt meg már nem lehet lefizetni, mert kőkeményen ellenőrzik őket is, nem éri meg neki, hogy bulizzon.
Az autószerelő meg minden hibát meglát, a kárszakértővel igazoltatja. Kiállítja a számlát, küldi a biztosítónak.
Te az autószerelő szaktudását, munkaidejét, munkaeszközeit, munkáját kérdőjelezed meg. Gyakorlatilag azt várod, hogy a biztosítás pénz egy részéből csinálja meg neked a verdát, a többit zsebre teszed? Na, haver ez már nem műxik.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!