Megéri a CASCO?
pontosan mikor lenne jó a CASCO az autóra?
most vennénk meg életünk első autóját, kb. 1,5m Ft-ért, de nem vagyunk benne biztosak, hogy kell-e hozzá CASCO is.
De igen megéri,a nyugalmam mindent megér :)
2011-es az autóm 100.000 önrészt vállaltam és 24.000Ft az éves casco díjam.
Az évek alatt már váltottam is biztosítót de 40.000-nél sosem volt több.
Régebbi autómon is volt casco,és nagy hasznát vettem mikor totálkáros lett más hibájából akinek nem volt biztosítása, és munkahelye sem ahonnan behajthattam volna egy esetleges levonással a kár összegét.
Ilyen kevés összeggel én nagyon hasznos dolognak tartom. Lakásbiztosításom is van pedig az is csak akkor fizetődik ki ha gond van,és azt is mennyien nem fizetik...
Te döntöd el mennyi kockázatot vállalsz be.
Azt szokták mondani, hogy akinek cascója van, annak még egy autója van. Használt, alacsony értékű autónál bevállalható a sérülés kockázata. Egy magasabb értékű autónál már érdemes a kockázatot áthárítani a biztosítóra.
Meg kell nézni.
Nekem 32 ezer a kötelezőm clb.hu-n kötve.
Cascora a legkisebb ajánlat 120 ezer Ft volt.
Másfél milliós autómra én sokalltam ezt az ajánlatot. Így nem kötöttem. Nyilván figyelek vezetésnél és óvom amennyire tudom.
Ha abból indulok ki, hogy havi 10 ezer Ft csak a biztosítás akkor az rettenet sok. Pár év alatt 400 ezret kifizetsz. Azt inkább érdemes beletolni egy új autóba.
Én úgy szoktam gondolkodni, hogy ha olyan értéket képvisel az autó, amit másnap zsebből nem tud az ember kifizetni, akkor érdemes. Ameddig pár százezres autóval jártam nekem se volt rajta Casco, mert azt kb. bármikor tudtam volna pótolni egy ugyan olyan értékűvel, ha ellopják a ház elől, vagy valamilyen oknál fogva totálkárosra töröm.
Ezt mindenkinek magának kell eldöntenie, mi az az érték, aminek az elvesztése nem okoz problémát a családi költségvetésben.
A Casco alapvetően nem csak a saját hibás törésre, hanem tűzkárra, üvegkárra, elemi kárra és ha teljes körű általában lopás kárra is kiterjed.
Abban nem értek egyet az előttem lévő válaszolóval, hogy elég, ha vigyázol rá, meg figyelsz, ne törd össze. Az én autómat 2 éves korában elverte a jég, a kár javítása több, mint 1 millió ft volt, a Casco fizette, de igen rosszul esett volna, ha nekem kell összeszedni.
A szomszédom Astráját a vásárlás utáni harmadik napon lopták el a ház elől, a 2,5 M Ft-os autóból egy fillért sem látott viszont, mert nem volt rajta Casco.
De, természetesen van más jellegű példa is, a feleségem autója után évek óta fizetjük az Cascot és soha egy fillért nem láttunk vissza, noha az autó egyre kisebb értékének jó 10%-át már odafizettük a Cascora.
Elemi kár bármikor jöhet. Attól is függ, hogy van-e otthon garázs vagy nincs. Előtte minimum 1 nappal már szoktak szólni hogy jégeső is várható. Ilyenkor a kocsit garázsban hagyom és busszal megyek dolgozni.
Illetve köthető csak lopásra is casco. Például nekem a Union biztosító 19 ezres ajánlatot adott lopásra/év. Nyilván ez autó és városfüggő de ha valaki olyan környéken lakik ahol sok a lopás ott érdemes legalább ezt kötni rá.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!