Külföldön tartózkodás esetén a magyar rendszámos autó gond nélkül használható?
Figyelt kérdés
Nem költöztem ki (magyar lakcímem van), viszont életem 60%-át Lengyelországban töltöm (család, párkapcsolat), kb 40% Magyarország. Ilyen esetben van teendőm az autó átregisztrálásával kapcsolatban?2021. jan. 28. 09:42
1/7 anonim válasza:
Az adott ország törvényei az irányadóak, de nyilván nem várható el, hogy félévente átrendszámozd a kocsidat. Használjad nyugodtan, mivel EU, nincs határ, nem tudják mikor jöttél, mikor mégy, magyarázd ki magad.
2/7 A kérdező kommentje:
"Ma jöttem, csak egy sütire ugrottam be" , akkor ez maradhat, nem?
2021. jan. 28. 10:31
3/7 anonim válasza:
Engem nemet lakcimmel se baszogattak magyar rendszamos kovsival, pedig ott fel ev tartos tartozkodas utan kotelezo biztositast kell kotni ra, ami ott eleg draga. Ha balesetet okozol vagy elszenvedoje vagy, ez akkor ciki. Lehet reckirozni, csak nehogy egyszer problema legyen belole, bar neked ott lakcimed sincs, nem tudom igy mi a helyzet. Nezz utana az ottani jogszabalyoknak.
4/7 D. Brasco válasza:
Gondolom van lengyel lakcimed?!?Mert az fog eldonteni mindent!
5/7 A kérdező kommentje:
Nincs lengyel lakcímem, csak magyar.
2021. jan. 28. 13:38
6/7 anonim válasza:
Ha hitel van az autón, át se tudod rendszámozni!
7/7 anonim válasza:
Nézd meg hogy abban az országban milyen jogszabályok vannak erre. Tudtommal nem kell át rendszámozással kínlódni akkor sem ha oda van bejelentett lakcímed úgy hogy itthon is van akkor nem kell, de lehet hogy kérik hogy regisztráld be hogy legyen nyoma hogy te ott tartózkodsz huzamosabb ideig egy magyar rendszámos autóval. De nézd meg hogy ott pontosan mi a jogszabály.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!