Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mennyi ideig tart megvenni...

Mennyi ideig tart megvenni egy használtautót?

Figyelt kérdés
Onnantól, hogy kinézted az autót, mennyi ideig tart, míg a neveden lesz a biztosítással együtt? 2 hét elég rá?

2020. dec. 10. 19:45
1 2
 1/19 mindentudó99 ***** válasza:
80%
Egy nap is meg van minden. Ha kereskedőnél veszed . De max 2-3 nap. Én vettem már egy nap alatt is. Legutóbb 3 nap volt de csak mert jan 2. án vettem volna és még nem indult be az élet.
2020. dec. 10. 19:50
 2/19 A kérdező kommentje:
#1 A biztosítással együtt 2-3 nap?
2020. dec. 10. 19:51
 3/19 mindentudó99 ***** válasza:
Az lemaradt hogy ha magánszemélytől veszed több idő. Magadnak kéred az időpontot minden hova. Nincsenek összeköttetéseid hogy előre vegyenek stb.
2020. dec. 10. 19:53
 4/19 anonim ***** válasza:
100%
Biztosítás kitöltése 1, max. 2 óra. Megvenni az autót az rajtad múlik, általában a keresés tart a legtovább. Ha megvan a kiszemelt példány, akkor fèl nap alatt mindent meg lehet csinálni hozzá.
2020. dec. 10. 19:55
 5/19 anonim ***** válasza:
A biztosítást már a helyszínen meg tudod kötni telefonnal (pl netrisk)
2020. dec. 10. 19:55
 6/19 anonim válasza:
Nekem nyáron 2 nap volt. Maganszemèlytől. Szerdán este mentünk az autóèrt, akkor elintèztük az adásvètelit, a biztosítást egyből megkötöttük rá interneten (azt egyből meg is kell egyèbkènt), következő nap vittük eredetisègvizsgálatra, másnap meg mentem az okmányirodába átiratni. Ennyi. De ez lehetett volna egy napon is akár. Szóval nem sok idő.
2020. dec. 10. 20:01
 7/19 anonim ***** válasza:
100%
kereskedőnél vettem 2 autót az elmúlt években. a szerződés megkötése után 1-2 nappal már el is hozhattam, addigra mindent elintéztek.
2020. dec. 10. 20:07
 8/19 mindentudó99 ***** válasza:
100%
Biztosítást kötni tíz perc
2020. dec. 10. 20:21
 9/19 anonim ***** válasza:
Mi kereskedésben vettük, aláírtuk a papírokat, ott helyben megkötöttük a biztosítást neten, majd a kereskedő elment intézni az átírást. Kb 3 órával később hívott, hogy mehetünk az autóért.
2020. dec. 10. 20:27
 10/19 anonim ***** válasza:

Végül is mi kell az autó vásárlás lezárásához?

1 - Megegyezés az eladóval, az adásvételi szerződés szabályos kitöltése - az autó átvizsgálásával együtt is meglehet egy órán belül, komplikáció csak az lehet, ha szervizben szeretnéd az autót átnézetni, és ott nem fogadják azonnal.

2 - kötelező biztosítást kell kötni azonnal az autóra, ami az okostelefonokkal szinte azonnal megoldható, internet kapcsolat kell hozzá, és kb 10 perc.

3 - Eredetiség vizsgálat igazolás kell az autó névre írásához, amit műszaki állomáson adnak ki. Itt is lehetséges, hogy csak időpont egyeztetéssel adják ki az igazolást, de akinek jó a kommunikációs képessége, akár egy órán belül megszerezheti a papírt.

4 - Okmányiroda, vagyonszerzési illeték befizetése, névre írás - a járvány miatt komplikáltabban mehet az ügyintézés, de elvileg ez is meglehet még aznap.

Külföldről behozott, még nem honosított autó esetében is 2-3 nap alatt el lehet intézni mindent, honosítva, műszaki vizsgával, névre írva - feltéve, ha minden rendben van.

Gyakorlatban persze ritka, amikor egyetlen nap alatt lezavarják az átírást, az adásvételi szerződéssel, kötelező biztosítás megkötésével, érvényes műszaki vizsgával az autó használható.

2020. dec. 10. 20:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!