Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Éves biztosítás ujra kötése ?

Éves biztosítás ujra kötése ?

Figyelt kérdés

Most járt le az egy ev és nem csökkent a dij hanem nőtt pedig semmilyen káresemény nem volt

Találtam olcsóbbat ilyenkor mi az intezes módja?

2020. nov. 25. 10:41
 1/10 anonim ***** válasza:
Netriskre beírsz minden adatot, kiválasztod a legjobb ajánlatot és elfogadod. Kiírja, hogy sikeres. Kész.
2020. nov. 25. 10:51
 2/10 anonim ***** válasza:
ja időben van, fel lehet mondani évfordulóra és máshol újrakötni.
2020. nov. 25. 10:51
 3/10 A kérdező kommentje:
de az előzőt felbontani nekem fel jell külön ? Vagy automatikusan megyke máshoz és akkor ott megszűnik?
2020. nov. 25. 11:09
 4/10 A kérdező kommentje:
Bocsánat a kérdésekért első autóm és biztosításom.
2020. nov. 25. 11:10
 5/10 anonim ***** válasza:

Netrisk, kalkulátor, megfelelőt kiválaszt, és örül.

Mindent az alkusz fog intézni.

2020. nov. 25. 11:17
 6/10 anonim ***** válasza:
Felmondod a régit e-mailben a biztosítónál.
2020. nov. 25. 11:40
 7/10 anonim ***** válasza:

[link]

"Milyen dokumentumokra van szükség az évfordulós felmondáshoz?

Amennyiben a szerződés felmondását Ön saját maga intézi, úgy egy írásbeli felmondó nyilatkozatot (felmondólevelet) kell eljuttatnia a biztosítóhoz. A felmondólevélnek nincs kötelező formai követelménye, azonban az minden esetben tartalmazza a szerződő fél adatait (név, lakcím), a szerződés számát, az adott jármű rendszámát, valamint a felmondás dátumát is, amely megegyezik a KGFB szerződés évfordulójával"

2020. nov. 25. 11:41
 8/10 anonim ***** válasza:

Most váltottam.

A felmondást is rendezik.

2020. nov. 25. 14:36
 9/10 anonim ***** válasza:

Úgy tűnik, hogy rajtam kívül mindenki tudja, hogy nem úgy van, ahogy a kérdésben van; vagyis, nem most járt le az egy év, sőt, még több mint 30 nap hátra van az évfordulóig.

Ha lejárt az egy év, akkor nem lehet felmondani a biztosítást, azt csak legkésőbb 30 nappal az évforduló előtt lehet, az évforduló napjára. Pontosabban, legkésőbb addig meg kell érkeznie a biztosítóhoz az évfordulóra történő írásos felmondásnak; ha olyan a szerződés, akkor a felmondás elektronikus úton is megtehető.

Egyébként csak vagy érdekmúlással szűnik meg a biztosítás (a járművet véglegesen kivonják a forgalomból, vagy más lesz az üzembentartója), vagy a biztosító felmondásával (ha a díj esedékessége napját követő 60 napon belül nem történik meg a díj megfizetése). Kivételes esetben mód van közös megegyezéssel történő szerződésbontásra, de a biztosítók ebbe nem szoktak beleegyezni.

2020. nov. 26. 13:31
 10/10 A kérdező kommentje:

Már megoldódott köszönöm

A másik biztosító rendezte a felmondást is épp ma délelőtt intéztem kis utánajárással 12 ezer spórolás !!! Nagyon nem mindegy

2020. nov. 26. 13:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!