Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mennyi idő alatt kapok kötvény...

Mennyi idő alatt kapok kötvényszámot kötelező biztosítás kötése esetén?

Figyelt kérdés
Új autót vásárlok egy szalonban, az autó megérkezett, az átírás, forgalomba helyezés folyamata azután indul el, hogy megkötöttem a kötelező biztosítást. Ezt bizonyos okokból nem a szalonnál intézik. Azt mondták, hogy a nevemre íráshoz kelleni fog a kötvényszám. Ha online kötök, illetve ha bemegyek egy biztosítóhoz (előbbit preferálnám), akkor mennyi idő múlva kapom meg a kötvényszámot? Vagy van esetleg lehetőség mással igazolni a biztosítás megkötését, ha csak napok, hetek múlva kapom meg? Minél előbb szeretném használatba venni az autót, azért kérdezem.
2017. ápr. 23. 19:51
 1/3 anonim ***** válasza:
Azonnal megkapod online és személyesen is. Minkét esetben kapsz egy igazolást amin rajta van a kötvényszám.
2017. ápr. 23. 23:37
 2/3 A kérdező kommentje:
Korábban volt union24-nél online biztosításom egy másik autóra(azt használtan vettem). Ott nem kaptam egyből kötvényszámot, hanem csak egy biztosítási ajánlat névre hallgató dokumentumot, amin nem volt kötvényszám. Átiratáskor azt vittem az okmányirodába, és elfogadták, utána 5 nap múlva küldtek online kötvényt kötvényszámmal. A gond, hogy most a szalonban azt mondták, kötvényszámot küldjek.
2017. ápr. 24. 06:23
 3/3 anonim ***** válasza:
mert a szalonosok nem értenek hozzá. jó az union által generált ajánlatszám is.
2017. ápr. 25. 10:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!