Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Eladott autót nem jelenti be...

Eladott autót nem jelenti be az új tulaj, hogy megvette tőlem - mi a teendőm?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Azzal a problémával szembesültem, hogy adott egy műszakilag kifogásolható - és ezáltal műszaki vizsga nélküli autó, amit eladtam autófelvásárlónak, aki ilyenekkel foglalkozik, hogy pl. elbontja vagy rendbe rakja. Abban maradtam velük, hogy bontják a kocsit. Adásvételivel vitték, én pedig még aznap lejelentettem, hogy eladtam az autót. Csakhogy ők mindez idáig ezt nem tették meg, sőt, kb. 4 alkalommal fizetős utakat használtak műszaki nélkül, amiről csekket is kaptam. Felhívtam a díjbeszedőt, és elküldtem nekik egy másolatot az adásvételiről. Törölték a büntetést, csakhogy a kedves új tulaj elmulasztotta bejelenteni a tulajdonosváltást, amire van 15 napja. Ilyen esetben mi a további teendőm, és mik lehetnek a jogkövetkezményei ránézve, ha elmulasztja bejelenteni a tulajdonosváltást?

#autóeladás #autóbontás #gépárműeladás
2020. nov. 11. 16:04
1 2
 1/13 D. Brasco ***** válasza:
93%
Te mar megtetted a magadet lejelentetted es nalad van a lepecsetelt adasveteli.Ez minden helyzettől megvéd.Mást semmit nem tudsz meg nem is kell tenned......max ha megint kapsz birsagot csatolod az adasveteli masolatát.
2020. nov. 11. 16:48
 2/13 A kérdező kommentje:
Már csatoltam. Most hívtam fel megint az útdíjbeszedőt. Aztmondták innentől az összes büntit nekik számlázzák ki.
2020. nov. 11. 16:57
 3/13 D. Brasco ***** válasza:
100%
Ennyi....raadasul azt az autot hamarosan ki fogjak vonni hivatalbol a forgalombol,mert nem lett atirva,nyilvan biztositas sincs ra kotve stb stb......de ez neked mar ugyis mindegy
2020. nov. 11. 17:00
 4/13 A kérdező kommentje:

Miért, hivatalból kivonják?

Vagy ez h működik?

2020. nov. 11. 17:08
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
Pontosan ezért kell egyből lejelenteni az adásvételt az eladó részéről, amit te meg is tettél. Innentől legrosszabb esetben is csak efféle kényelmetlenség érhet, de előszedni nem fognak semmiért.
2020. nov. 11. 17:08
 6/13 A kérdező kommentje:
milyen kényelmetlenségre gondolsz?
2020. nov. 11. 17:15
 7/13 anonim ***** válasza:
90%
A lényeg, hogy okosan jártál el, mert azonnal bejelentetted az eladást. Én is így tettem, ráadásul teherautót adtam el, a vevőnek esze ágában sem volt átiratni, de az eladás napján bejelentettem, az adásvételit láttamozták(az ügyintéző mosolyogva megjegyezte, hogy jól tettem, mert zűrös a vevő. Nos az is volt)
2020. nov. 11. 18:23
 8/13 D. Brasco ***** válasza:
100%
Arra hogy minden szarért neked küldik ki a büntetést
2020. nov. 11. 18:24
 9/13 A kérdező kommentje:
Ezek is azok. Csak azt nem értem, hogy ennyire következmények nélküli ország lettünk? :(
2020. nov. 11. 18:25
 10/13 anonim ***** válasza:
100%

ezzel miért bonyolódsz politikába? Eladtad, oszt jónapot. nem fogod megváltoztatni a simliseket.

sem itt, sem máshol nem kell dühöngeni. Ezek nem érnek annyit.

2020. nov. 11. 18:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!