Amit a KGFB biztosító nem térít meg, perelhetem?
A perelés nem = zsarolással.
A biztosító tudtommal levon amortizációt. E miatt a szervízben javítatott autó számlája magasabb mint a kifizetett összeg.
Mivel azáltal nem ér többet a régi kocsim, hogy új sárvédőt építenek be, ráadásul még zsebbe is nyúlok miatta vetődik fel a kérdésem. Arról nem is beszélve, hogy kiesik a kocsi a javítás idejére, másikat kell bérelni stb. költségek keletkeznek. Ezeket ki téríti meg? Kin lehet követelni (nem tudom mit lehet itt zsarolni).
Senkin. Egy normális szerviz meg tudja oldani, hogy beleférjen a keretbe.
Léteznek bontott elemek, vannak olcsóbb utángyártottak.
Az a baj, hogy elfogadtad a kifizetett összeget. Ha káresemény van, keresni kell olyan műhelyt, aminek van jó kárszakértői kapcsolata. Nekem is volt GTK-közeli eseményem, de az a dolga a műhelynek, hogy jól szakértsék meg a kárt. Minden rajta volt, az márkajelzéstől az emblémát rögzítő kétoldalas 3M tagasztóig, az utolsó műanyag bolháig mindent összeadtak. Belevették még a munka miatt kiesett napokra szükséges autóbérlést is, így kihozták nullásra. Ez a dolguk.
Az hogy a pénzt elfogadtad, feltételezi, hogy te gyorsan felmérted, hogy ennyiből meg lehet javítani az autót. Ha ez a felmérés rossz volt, akkor az a hibás, aki rosszul becsülte meg a kárt. Pereld be saját magadat, és fizesd ki magadnak a károdat, csak te hibáztál, senki más.
Hát akkor ezt nem nevezném szakértői véleménynek. Inkább csak saccolás. De a biztosítónak a kárt kell fedeznie, nem egy saccolást. Szóval, ha elfogadom amit érthetetlen okból gyorsan felkínálnak, majd elkezdem javíttatni, közben lehet pótszemlét kérni?
Nem világos nekem, hogy ha egy autószervízben a szétbontás után adják meg a díjat, és a biztosító azt téríti, akkor mi a rákért akarnak velem laikusként elfogadtatni olyan összeget, ami saccoláson alapul? A két folyamatban mások a jogaim? Vagy más a biztosítási felelősség?
Zavaros ez.
"utána mennyit vasalt ki a biztosítóból, azzal nem foglalkoztam"
De hát az nekem jár. Az én káromat téríti a biztosító.
Sötét ügyek ezek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!