Vettem egy autót amiről sajnos nem tudtam hogy nincs rajta biztositas hazafelé meg is állítottak a rendőrök és nemrég kaptam egy 15-ezer ft-os csekket. Mi a teendő? Mivel én nem tudtam azt h nincs rajta így nem is nagyon akarom kifizetni...
Kifizeted és legközelebb utánanézel a papírmunkának...
Az adásvételin szereplő időponttal automatikusan megszűnik az eladő biztosítása. Ha te nem kötöttél az csak a te hibád, senki másé. Örülj neki, hogy megúsztad ennyivel. Ha balesetet okozol, fizethetetted volna zsebből a kárt.
A törvény nem ismerete nem mentesít annak hatálya alól.
Semelyik használt kocsin nincs biztosítás az adásvétel pillanatától. Aki előre gondolkozik, az már időben megköti a netrisken, még mielőtt elindul átvenni az autót. Ne hibáztass másokat, csak és kizárólag te hibáztál. Ha okozol egy nagyobb kárt ( pl. borul egy kamion, és totálkáros lesz a szállítmány is) így, fedezetlenül, az olyan lett volna mint egy hurrikán: vitte volna magával a kocsidat, házadat, mindenedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!