Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Koccanásos balesetem volt...

Koccanásos balesetem volt 2018 nyarán, az autó és a kgfb is párom nevén volt. Most viszont az én nevemre szeretnénk kötni, mi a teendő?

Figyelt kérdés

Az autót azóta eladtuk, a károkozó én voltam, el is ismertem! A biztosítóra hagytuk a károifizetését, az élet viszont úgy hozta hogy el adtuk az autót, mint említettem..

Most aktuális egy új használtautó vásárlása ez viszont minden tekintetben az én nevemen lenne.

Konkrét kérdésem; a kgfb kötésekor fel kell tüntetnem? Hisz én okoztam.. vagy ez olyan mintha nem is szerepelnék az adatbázisban károkozóként?

Nem találtam erre konkrét választ.. előre is köszönöm a válaszokat!

2019. febr. 5. 18:02
 1/6 anonim ***** válasza:
16%
Igen, fel kell tüntetned az általad okozott baleseteket.
2019. febr. 5. 18:07
 2/6 anonim ***** válasza:
43%

Hát én tuti nem tüntetném fel....

Szerinted utánanéznek minden egyes embernek egyenként? :D

2019. febr. 5. 18:26
 3/6 anonim ***** válasza:
18%
Egyesével nem néznek meg mindenkit, de vannak random ellenőrzések és ha ott kiderül a sunyulás akkor csúnya büntetés érkezik.
2019. febr. 5. 18:28
 4/6 A kérdező kommentje:
Én is úgy gondoltam hogy feltüntetem, köszönöm a válaszokat!:)
2019. febr. 5. 18:58
 5/6 A kérdező kommentje:

Kaptam választ biztosítói alkusztól is közben, ide is leírom ha valakinek esetleg kellene;

“A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás az üzembentartó személyéhez, lakhelyéhez és a gépjármű paramétereihez köti a díjakat. Ha üzembentartóként okozott kárt az a Központi nyilvántartó rendszerbe bekerült, következő biztosítás kötésekor az új biztosítójának ezt figyelembe kell vennie.”

2019. febr. 7. 09:28
 6/6 anonim ***** válasza:
Mivel mas a szerzodo, nem kell feltuntetni. Ezert lehet Malus fokozatokat kitrukkozni sima uzembentarto valtassal.
2019. febr. 7. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!