Koccanásos balesetem volt 2018 nyarán, az autó és a kgfb is párom nevén volt. Most viszont az én nevemre szeretnénk kötni, mi a teendő?
Az autót azóta eladtuk, a károkozó én voltam, el is ismertem! A biztosítóra hagytuk a károifizetését, az élet viszont úgy hozta hogy el adtuk az autót, mint említettem..
Most aktuális egy új használtautó vásárlása ez viszont minden tekintetben az én nevemen lenne.
Konkrét kérdésem; a kgfb kötésekor fel kell tüntetnem? Hisz én okoztam.. vagy ez olyan mintha nem is szerepelnék az adatbázisban károkozóként?
Nem találtam erre konkrét választ.. előre is köszönöm a válaszokat!
Hát én tuti nem tüntetném fel....
Szerinted utánanéznek minden egyes embernek egyenként? :D
Kaptam választ biztosítói alkusztól is közben, ide is leírom ha valakinek esetleg kellene;
“A kötelező gépjármű felelősségbiztosítás az üzembentartó személyéhez, lakhelyéhez és a gépjármű paramétereihez köti a díjakat. Ha üzembentartóként okozott kárt az a Központi nyilvántartó rendszerbe bekerült, következő biztosítás kötésekor az új biztosítójának ezt figyelembe kell vennie.”
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!