Kivonták az autót a forgalomból, hogy fellebbezhetek?
Az átírással önhibámon kívül csusztam 2napit(járóképtelen volt az autó) nem voltam képes eljuttatni az eredetiségvizsgára.
Mit tehetek, hogy azonnal visszavonják a bírálatot?

2 nap után kivonták? Nem több volt az?
1, 2 hónapra vannak ezek megadva.

Elektromos hiba, letiltott az autó, 2naptari napot csusztam mert aznap(mikor sikerult az eredetvizsgat megoldani) mar nem tudtam bemenni a hivatalba.
Az eredetvizsgán és az okmányhivatalban is azt mondták, hogy nem lesz gond a csúszás miatt...erre most kaptam a levelet, hogy kivonják 2 hónapra ... Hova kéne mennem ezzel? Okmányhivatal? Vagy Kormanyhivatal?

világos, de én csúsztam másfél hetet is valamikor, és nem volt belőle semmi.
"Az autó átírás 15 napon túli késedelmes intézésekor abban az esetben tekintenek el a büntetéstől, ha a tulajdonos abszolút mértékben igazolni tudja azt, hogy önhibáján kívül került ebbe a helyzetbe. Azonban, ha saját hibából ered a vétség, tehát nem történik meg határidőben az átíratás, akkor számolni kell azzal, hogy a hatóság kivonathatja a gépjárművet a forgalomból. Hogy ez milyen hosszú időtartamra történik, az a mulasztási idő hosszától függően a következő képen: ha a késedelem meghaladja a 30 napot, akkor két hónapra vonják ki, amennyiben a késedelem 31 és 90 nap közé esik, akkor négy hónapra, 91 nap és 180 nap között hat hónapra, amikor pedig 180 napnál is több a késedelmes napok száma, akkor egy évre vonhatják ki a forgalomból az autót."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!