Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Magyar iskolák » A szülők fellebbezhetnek?

A szülők fellebbezhetnek?

Figyelt kérdés
Félévi bizonyítványláz! Az egyik tanítványomat 1.9 átlagra megbuktattam. Az intézmény házirendje nem rögzíti, hogy lenne konkrét kerekítési szabály az osztályozás esetén. Ez a szaktanárra van bízva. Nálam 2.0 átlag alatt nincs elégséges osztályzat. Aki érettségizni szeretne az ne 2.0 alatti átlaggal legyen elrugdosva odáig. A szülő most az intézményvezetőnél tett panaszt, és fellebbez a félévi jegy ellen. Ebben az esetben dönthetnek a szülő javára és kaphatok ezért bármilyen elmarasztalást?
2020. jan. 27. 11:49
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A szülő inkább a gyerekével foglalkozzon.
2020. jan. 27. 11:58
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk sem adták meg 2.0 alatt a 2-est.
2020. jan. 27. 12:22
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Milyen tárgy?

Érettségizik belőle?

2020. jan. 27. 12:50
 4/12 anonim ***** válasza:
72%
Mondjuk kicsit furcsa,hogy egy tanár a GYK-n kérdez ilyet. Szerintem vagy a szülő vagy a diák írta ki ezt a kérdést.
2020. jan. 27. 12:52
 5/12 A kérdező kommentje:
Kollégák véleményére vagyok kíváncsi leginkább, mert az iskolai kollégáim mind össze-vissza beszélnek. Az egyik azt mondja, hogy teljesen rám van bízva, mások, meg köznevelési törvénnyel jönnek, hogy bizonyos tized feletti eredménynél automatikusan a jobbik jegyet kell adni. Amúgy történelemről van szó, az érettségi tárgy.
2020. jan. 27. 13:11
 6/12 anonim ***** válasza:
31%

Kérdezd meg az intézményvezetőt.

Amúgy meg kell hogy legyen határozva,de legtöbb helyen esetek 90 százalékában tényleg a tanáron múlik.

Régen nálunk megadták de ez mind a tanár jó indulatán múlik,nézik azt is hogy a diák mennyire igyekszik,órai mgatartása milyen, próbálkozik-e javítási lehetőséggel,nincs-e esetleg valami olyasmi problémája ami miatt nem tud teljesíteni:-> pszchiés gondok,magánéleti problémák,iskolai gondok.

Bár véleményem szerint elég nagy g.iség megbuktatni így érettségi előtt,ha a fentiek valamelyikére igen a válasz.

2020. jan. 27. 13:22
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
#6 de miért lenne az? Mire kéne megadni a jobb jegyet? Pláne érettségire előtt kéne igazán tanulni. Ez történelem, le kell ülni, időt fordítani rá.
2020. jan. 27. 14:22
 8/12 anonim ***** válasza:
84%

Általában nincs benne a házirendben hogy mettől köteles egy adott osztályzatot megadni egy tanár.

Nálunk pl volt olyan hogy ha írtál egy 1-es tz-t de mondjuk 4.9-re álltál akkor is megbuktál, ha nem javítottad az adott TZ-t.

Amúgy igazgatóval nem árt beszélni mert ő valószínűleg tud valamit.

Ha pedig nagyon virnyákolnak én azt is felajánlanám hogy a gyerek a féléves anyagból ír egy összefoglaló TZ-t és ha azt megoldja 2-es szintre akkor megkapja a 2-est, ha nem akkor nem.

2020. jan. 27. 15:17
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Elmarasztalást nem kaphatsz.

Szerintem nem is dönthetnek a szülő javára, bár ez nagyban függ az igazgatótól.

Amúgy mélységesen egyetértek veled, én is ezt tettem volna, pedig alapvetően jóindulatú vagyok, de lennie kell egy minimumnak.

2020. jan. 27. 16:05
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

Évközben kellett volna motiválnod a gyereket, h ne 1.9 legyen. Nem pedig osztályzáskor kiélni, h talán nincs rendes nem élet, meg, h végre hatalmad van a gyerekek felett.

Attól, h valaki nem tudja a törit még lehet szuper ember, nem kéne szívatni , mert így is agyon vannak terhelve az iskolában.

Mind1 mert ezt úgyis máshogy látod. Maximum felidegeled magad és akkor mi lesz kitöltöd a gyerekeken?

2020. febr. 6. 01:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!