Kaptam egy helyszíni bírságot, de a másodpéldányon semmit nem lehet kiolvasni, még a jelvényszámot se, fellebbezhetek ezen indokkal?
Elég szar az indigó ezeken, no meg kissé idejét múltak is, általában sose lehet elolvasni a másodpéldányt.
A másik gond, hogy aláírtad, így elismerted a szabálysértést.
Egyébként hogy válaszoljak is a kérdésre, kár vitatkozni velük, jobban jársz ha befizeted, igaz ezzel a lelki békéd nem áll helyre, de veszett már több is Mohácsnál.
Utálom én is az olyan Stop táblákat amik jóval előrébb vannak annál a pontnál hogy ráláss a keresztező forgalomra ha szabályosan megállsz a vonalnál. Mert k__va nehéz bizonyítanod hogy te ott megálltál és utána kijjebb kellett csorognod hogy láss is valamit.
"mondták 10000 lesz, meg 3 pont."
Mondani mindent lehet, ha nem kapsz róla határozatot, akkor nincs pont sem.
Okoska, azt közlekedési előéleti pontnak hívják, és helyszíni bírságon is KELL adni az előírt szabálysértések esetén. Pl kézben tartott mobiltelefon vezetés közben 10.000 fix bírság első elkövetésnél + 2 pont. És csekket kapsz. A nyomtatványon is van helye a pontnak, szolgálat végén a rebdőr a központi rendszerbe rögzíti.
Valótlanságot ne állíts.
Rendőr
Szia.
Amennyiben aláírtad a helyszínen a bírságot, nem tudsz fellebbezni. Aláírásoddal elismerted a szabálysértést, és lemondtál a fellebbezèsi jogodról.
Közmunka.... Azt kérhetsz, de azt is csak 30+ 1-2 napig (a bírság dátumától).
Tudom ez nem nyugtat, de a bírságokból befolyt pénz az államkasszába vándorol, nem a rendőrséghez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!