Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Vásárolt autóval lehet menni...

Vásárolt autóval lehet menni ha még nem kötöttem rá biztosítást?

Figyelt kérdés
Sziasztok ma d.u. 6 órakor vettem egy autót, de ugye hétvégén nincs biztosító.. Hajthatom vasárnap, és hétfőn biztosítást kötni be mehetek vele ?

2020. júl. 25. 21:58
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
92%

Az adásvételi aláírásának pillanatában megszűnik az előző tulajdonos biztosítása. Menj fel a netrisk.hu-ra, kb. 15 perc alatt meg tudod kötni a biztosítást, amiről e-mailben kapsz visszaigazolást. Ki se kell egyből fizetni.

Én minden autóvásárlásnál telefonon kötöttem meg, az autóban ülve.

2020. júl. 26. 09:09
 12/19 anonim ***** válasza:
62%

Külföldről behozottal nem.

Ha magyarbòl magánszemėlytől vásárolod ės volt rajta ėrvėnyes biztosítás akkor 15 napig használhatod.

Menni lehet vele papírok nėlkül is csak nem ajanlott! XD

Ha a Vėda vagy valami pálya kamera kiszed ,tejelhetsz a hatóságnak..

De ha autót vettėl első dolog biztit kötni rá. Anėlkül át sem tudod íratni.

(Ha megkötötted akkor nem a csekket fogják elkėrni hanem a szerződėst) Így azt ráėrsz kėsőbb is kifizetni.

2020. júl. 26. 10:09
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok, miért is lettem lepontozva?

,,Gépjármű adásvételkor a kötelező biztosítás kötés határideje megszabott, sőt azt is előírja a biztosítási törvény, hogy adásvétel esetén minden esetben új szerződésnek kell készülni, mégpedig az új tulajdonos, vagy üzembentartó nevére. Amint tehát az új tulajdonos birtokába kerül a gépkocsi, abban a pillanatban rendelkeznie kell a kötelező biztosítási szerződéssel, az eladó biztosítása pedig ekkor hatályát veszíti."

Tehát ha megvetted az autót, egyből meg is kell rá kötni a biztosítást.

[link]

2020. júl. 26. 12:12
 14/19 anonim ***** válasza:
82%

13: a hülyék azt pontozzák le ami nem tetszik nekik. 😂😂😂

Nem baj, az ő tisztánlátásuk független a jogszabályoktól és tényektől. 😁

2020. júl. 26. 13:02
 15/19 anonim ***** válasza:
52%

#11: Én semlegeset nyomtam rá, mert az igazság felét írtad csak le. "Az adásvételi aláírásának pillanatában megszűnik az előző tulajdonos biztosítása." Ez így van, viszont ahogy már írták jópáran, 15 napon belül kell megkötni a biztosítást rá. Nem kell ott helyben intézni ezzel kapcsolatban semmit, szépen is néznénk ki ha mobiltelefon meg internet kéne egy autóvásárláshoz.

Egy olyan balesetről tudok, ahol a sikeres adásvétel után a hazaúton történt baleset. Biztosítás még nem volt kötve az autóra, az csak a következő napon lett megkötve és így is ugyanúgy érvényes volt, a biztosító úgy kezelte a balesetet mintha lett volna rajta már akkor is biztosítás.

2020. júl. 26. 13:19
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

15, nem olvastad el a linken szereplőctovábbi infót?

Adásvételkor kötelező biztosítás kötés határideje tehát az a nap, melyen a gépjármű tulajdonjoga változik. Nagyon kell ügyelni erre az időpontra, mert amennyiben az új tulajdonos vagy üzembentartó megfeledkezik a kötelező biztosítás megkötéséről, akkor még az is megtörténhet, hogy egy ellenőrzés nyomán a forgalmi engedélyt bevonják

2020. júl. 26. 17:12
 17/19 anonim ***** válasza:
10%
#16: De olvastam. A baleset amit említettem tavaly év végén történt. Már akkor is sokan mondták hogy azonnal kell kötni (ezt a törvényt azóta elvileg nem módosították, tehát már akkor is az volt igaz mint most), mégis elég volt a biztosítónak hogy másnap lett megkötve csak a biztosítás, 15 napot mondtak telefonban az ismerősömnek mikor velük beszélt. Tehát szép és jó amit leírtak azon a linken is, csak a valóságot nem fedi.
2020. júl. 26. 23:20
 18/19 anonim ***** válasza:
ha csak másnap kötöd akkor már számolni kell 1 fedezetlenségi napot. És ha akkor okoz az új vevő balesetet, akkor az zsebbenyúlós lesz mert nincs rajta biztosítás (hiszen az adásvételi szerint tulajt cserélt már). Lehet beszélgetni, ez a munkám, ezt csinálom, tudom. A "nem tudtam kötni" ostoba kifogás csak.
2020. júl. 31. 08:10
 19/19 anonim ***** válasza:
100%

"viszont ahogy már írták jópáran, 15 napon belül kell megkötni a biztosítást rá. "

ezt észre se vettem. Ez egy marhaság, átírni kell 15 napon belül...

2020. júl. 31. 08:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!