Vásárolt autóval lehet menni ha még nem kötöttem rá biztosítást?
Figyelt kérdés
Sziasztok ma d.u. 6 órakor vettem egy autót, de ugye hétvégén nincs biztosító.. Hajthatom vasárnap, és hétfőn biztosítást kötni be mehetek vele ?2020. júl. 25. 21:58
2/19 A kérdező kommentje:
Mármint mi nem?
2020. júl. 25. 22:03
3/19 anonim válasza:
Írtatok adásvételit? Ha igen, akkor a vásárlást követő 15 napon belül kell elintézni, addig lehet menni.
4/19 A kérdező kommentje:
Igen adásvételivel vettem mai dátummal d.u. 6 órai idővel. Holnap ha netán megállítana a rendőr se biztosítási csekket, papírt nem tudnék mutatni semmit. Csak a forgalmit meg az adásvételit
2020. júl. 25. 22:21
5/19 anonim válasza:
1. Interneten 24/7 megkötheted a biztosítást.
2. Kötelező felelősség biztosítás nélkül egy percet sem mehetsz ki forgalomba.
6/19 anonim válasza:
Nem vezethetsz kgfb nélkül egy métert sem. Erre vonatkozott a nem.
7/19 A kérdező kommentje:
Értem. Azért kérdeztem mert az előzö tulaj éves biztosítást kötött amit ki is fizezett.
2020. júl. 25. 22:37
8/19 anonim válasza:
Hmm. Ez érdekes. Az egyik barátom 15 éve kereskedik autókkal, immáron 4 éve én is vele tartok. Minden megvásárolt autót a saját lábán hoztunk haza. Ezek szerint akkor ezt se szabadott volna megtenni? Ha az ország másik feléből vettünk egy fél milliós autót akkor még + 100 ezerért haza kellett volna trélereztetni vagy mi? Eddig engem asszem 3-szor állítottak meg frissen vásárolt autóval közúti ellenőrzés során rendőrök, egyszer sem lett belőle probléma hogy még nem volt megkötve rá a biztosítás. Ettől függetlenül elhiszem hogy nem szabad így járni velük, de ez azt jelenti hogy a rendőrök sincsenek ezzel a szabállyal tisztában.
10/19 anonim válasza:
"Értem. Azért kérdeztem mert az előzö tulaj éves biztosítást kötött amit ki is fizezett."
Majd visszakapja az időarányos részét.
az előző tulaj biztosításával te nem vezetheted az autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!