Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Vásárolt autóval lehet menni...

Vásárolt autóval lehet menni ha még nem kötöttem rá biztosítást?

Figyelt kérdés
Sziasztok ma d.u. 6 órakor vettem egy autót, de ugye hétvégén nincs biztosító.. Hajthatom vasárnap, és hétfőn biztosítást kötni be mehetek vele ?

2020. júl. 25. 21:58
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
94%
Nem.
2020. júl. 25. 22:00
 2/19 A kérdező kommentje:
Mármint mi nem?
2020. júl. 25. 22:03
 3/19 anonim ***** válasza:
6%
Írtatok adásvételit? Ha igen, akkor a vásárlást követő 15 napon belül kell elintézni, addig lehet menni.
2020. júl. 25. 22:11
 4/19 A kérdező kommentje:
Igen adásvételivel vettem mai dátummal d.u. 6 órai idővel. Holnap ha netán megállítana a rendőr se biztosítási csekket, papírt nem tudnék mutatni semmit. Csak a forgalmit meg az adásvételit
2020. júl. 25. 22:21
 5/19 anonim ***** válasza:
96%

1. Interneten 24/7 megkötheted a biztosítást.

2. Kötelező felelősség biztosítás nélkül egy percet sem mehetsz ki forgalomba.

2020. júl. 25. 22:27
 6/19 anonim ***** válasza:
97%
Nem vezethetsz kgfb nélkül egy métert sem. Erre vonatkozott a nem.
2020. júl. 25. 22:34
 7/19 A kérdező kommentje:
Értem. Azért kérdeztem mert az előzö tulaj éves biztosítást kötött amit ki is fizezett.
2020. júl. 25. 22:37
 8/19 anonim ***** válasza:
28%
Hmm. Ez érdekes. Az egyik barátom 15 éve kereskedik autókkal, immáron 4 éve én is vele tartok. Minden megvásárolt autót a saját lábán hoztunk haza. Ezek szerint akkor ezt se szabadott volna megtenni? Ha az ország másik feléből vettünk egy fél milliós autót akkor még + 100 ezerért haza kellett volna trélereztetni vagy mi? Eddig engem asszem 3-szor állítottak meg frissen vásárolt autóval közúti ellenőrzés során rendőrök, egyszer sem lett belőle probléma hogy még nem volt megkötve rá a biztosítás. Ettől függetlenül elhiszem hogy nem szabad így járni velük, de ez azt jelenti hogy a rendőrök sincsenek ezzel a szabállyal tisztában.
2020. júl. 25. 22:56
 9/19 anonim ***** válasza:
97%
Kötelező nélkül nem lehet.
2020. júl. 25. 23:01
 10/19 anonim ***** válasza:
100%

"Értem. Azért kérdeztem mert az előzö tulaj éves biztosítást kötött amit ki is fizezett."

Majd visszakapja az időarányos részét.

az előző tulaj biztosításával te nem vezetheted az autót.

2020. júl. 25. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!