Eladtam az autót, kifizette az ürge, de hamis a személyije, nem akarják átírni az okmányirodában, mit lehet ilyenkor tenni?
Eddig úgy tudtam, le lehet adásvételivel venni a nevedről, max ha nem tudják utolérni a tulajt akkor hivatalból kivonják az autót. (ahogyan szoktak is trükközni hogy nem létező cégnevet adnak meg, ha csak donornak kell az autó, vagy ugye a nem EU-s országba eladás esete) Gondolom valami nagyon faramuci név lehetett, ha nem hitte el az ügyintéző, hogy létezik.
Legalább jó állapotú kocsi volt, vagy valami roncs? Mert ha utóbbi akkor abban reménykedhetsz, hogy nem sokáig lesz már az autó az utakon....
Egyébként engem is érdekel, hogy ilyenkor mit lehet tenni...
Mindenképp tegyél feljelentést a rendőrségen.
Tanúk voltak remélem, és legalább egyikük a te részedről.
Őket is meg fogja keresni a rendőrség, és ők fogják igazolni hogy az a személy aláírta az adásvételit. Az igazolvány eredetiségét nekik sem kell ellenőrizni, nem is tudnák.
Már valóban csak hatósági intézkedés sikerességében reménykedhetsz; esetleg – főként ilyen esetekben jártas – ügyvéd segítségében.
Mivel nincsenek nálad az iratok sem, nem csak véglegesen, de ideiglenesen sem tudod kivonatni a forgalomból; ez utóbbi időtartamára mentesülnél a KGFB díjfizetés és a gépjárműadó fizetés kötelezettségétől. Igaz, az esetleg kapott pótdíjak, bírságolások alóli kimentéshez akkor sem lenne érvényes okmányod. Ráadásul, forgalomból kivont autóval történő közlekedés miatti felelősségre vonástól is tarthatnál.
Rajtad már nem segít, de aki olvassa, elkerülheti az ilyen eseteket.
[link] ← Itt bárki, bármiféle előzetes regisztráció vagy azonosító nélkül, csupán a személyazonosító igazolvány adatainak beírása után megtudhatja, hogy az érvényes-e?
Múlt évben, mikor az autómat árultam, az első vételi szándékot mutató személy nem járult hozzá, hogy így ellenőrizzem az igazolványát. Gyanítom, az ellenőrzés elhagyásával, úgy jártam volna, mint te, tisztelt kérdező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!