Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mikor lenne célszerű nekiállni...

Mikor lenne célszerű nekiállni intézni a papírokat?

Figyelt kérdés

Van egy autó a nevemen, én vagyok a tulajdonos és az üzembentartó.

2020.08.10-én van a forduló, de sehogy sem jövök ki 100 ezer/év alatt, egyik biztosítónál sem.

Ezért szeretném ha apukám lenne az üzembentartó.

Olvastam a google-n, de nem egyértelmű.Kell egy ajándékozási szerződést kitöltetünk, ami által apukám lesz az üzembentartó (de a tulajdonos maradok én)

Ez elvileg ingyenes?!

Viszont nekem legkésőbb 07.10-ig fel kell mondanom a saját biztosításom, ami ki van fizetve 08.10-ig így az addig él.

Tehát én felmondom a biztosítást 07.10 előtt, majd apukámmal az okmányirodába elég bemennünk pl. 08.09.-én, ott hivatalosan is ő lesz az üzembentartó, és még aznap kötünk a nevére egy biztosítást, és happy end?

Vagy már most kéne intézni ezeket a papírokat, megkötjük az ő nevére a biztosítást, az én biztosítómnak pedig jelentjük,hogy nem én vagyok már az üzembentartó, és akkor ők visszafizetik a hátralévő pár hetet,hónapot?

Bocs ha nagy hülyeségeket írok, nem vagyok benne biztos,hogy értem az egésznek a menetét.

2020. jún. 18. 12:32
 1/3 anonim ***** válasza:
52%

Miert nem kérdezed meg a biztosítodat mi a helyzet ilyenkor.Egyébbként én a helyedben magamnak fizetném a biztosítást az évek meg a bonus malus majd csökkenti.

Valamikor el kell kezdeni.

2020. jún. 18. 21:19
 2/3 anonim ***** válasza:

"Kell egy ajándékozási szerződést kitöltetünk, ami által apukám lesz az üzembentartó (de a tulajdonos maradok én)"

az ajándékozással a tulajdonjog változik, üzembentartót lehet simán változtatni, és családon belül nem is illetékköteles azt hiszem.

2020. jún. 19. 00:33
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Egyenes ági rokonok között nincs illeték sem tulajdonos sem üzemben tartó változtatáskor. Viszont ezt születési anyakönyvi kivonattal kell igazolni majd az okmányirodában.

Ezen kívül szükség van egy formanyomtatvány kitöltésére. Valamit a forgalmi engedély cseréjére ami 6000 forint.

Viszont a biztosítással óvatosan!

Nagyon figyelj rá, hogy mindig folytonos legyen, különben fedezetlenségi díjat fognak felszámolni. Ami 500-1000 forint per nap. Ezen kívül az üzemben tartói szerződésre írt időponttól a te biztosításod autómatikusan megszűnik. Szóval a papíron lévő naptól apukádnak legyen érvényes biztosítása.

2020. jún. 22. 01:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!