Mikor lenne célszerű nekiállni intézni a papírokat?
Van egy autó a nevemen, én vagyok a tulajdonos és az üzembentartó.
2020.08.10-én van a forduló, de sehogy sem jövök ki 100 ezer/év alatt, egyik biztosítónál sem.
Ezért szeretném ha apukám lenne az üzembentartó.
Olvastam a google-n, de nem egyértelmű.Kell egy ajándékozási szerződést kitöltetünk, ami által apukám lesz az üzembentartó (de a tulajdonos maradok én)
Ez elvileg ingyenes?!
Viszont nekem legkésőbb 07.10-ig fel kell mondanom a saját biztosításom, ami ki van fizetve 08.10-ig így az addig él.
Tehát én felmondom a biztosítást 07.10 előtt, majd apukámmal az okmányirodába elég bemennünk pl. 08.09.-én, ott hivatalosan is ő lesz az üzembentartó, és még aznap kötünk a nevére egy biztosítást, és happy end?
Vagy már most kéne intézni ezeket a papírokat, megkötjük az ő nevére a biztosítást, az én biztosítómnak pedig jelentjük,hogy nem én vagyok már az üzembentartó, és akkor ők visszafizetik a hátralévő pár hetet,hónapot?
Bocs ha nagy hülyeségeket írok, nem vagyok benne biztos,hogy értem az egésznek a menetét.
Miert nem kérdezed meg a biztosítodat mi a helyzet ilyenkor.Egyébbként én a helyedben magamnak fizetném a biztosítást az évek meg a bonus malus majd csökkenti.
Valamikor el kell kezdeni.
"Kell egy ajándékozási szerződést kitöltetünk, ami által apukám lesz az üzembentartó (de a tulajdonos maradok én)"
az ajándékozással a tulajdonjog változik, üzembentartót lehet simán változtatni, és családon belül nem is illetékköteles azt hiszem.
Egyenes ági rokonok között nincs illeték sem tulajdonos sem üzemben tartó változtatáskor. Viszont ezt születési anyakönyvi kivonattal kell igazolni majd az okmányirodában.
Ezen kívül szükség van egy formanyomtatvány kitöltésére. Valamit a forgalmi engedély cseréjére ami 6000 forint.
Viszont a biztosítással óvatosan!
Nagyon figyelj rá, hogy mindig folytonos legyen, különben fedezetlenségi díjat fognak felszámolni. Ami 500-1000 forint per nap. Ezen kívül az üzemben tartói szerződésre írt időponttól a te biztosításod autómatikusan megszűnik. Szóval a papíron lévő naptól apukádnak legyen érvényes biztosítása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!