Érdemes a klímatisztításnak házilag nekiállni?
Vannak ún. "robbantós" klímatisztítók,amik kb egy kis spray külsőre,azok szerintem a legjobbak,a beadagolósak nem jók.
A robbantós : feltekered a klímát min.3 de illik 4-re,hidegre állítva összes ablak fel,középre a klímatisztítót,felnyitod és ahogy löki a cuccot gyors kiszállsz ,becsukod az ajtót és 15 percig várj,majd szellőztesd át,aztán ennyi.
Csak ne boruljon fel,2500 forint,nekem 1 éve +3200 ft 1 órai munkadíjat is felszámoltak...Azóta magamnak csinálom.
A bomba tényleg inkább csak ilyen frissítő jellegű dolog.
A hab teljesen jó szokott lenni, de nagyon figyelni kell rá hogy hova nyomod be. Ezt szakszerűen úgy kell, hogy a cső végét teljesen le kell nyomni a kondenzátorig. Majd a hab ahogy esik össze, ugyanott fog távozni folyadék formájában ahol a kondenzvíz. Sokat elkövetik azt a hibát hogy csak benyomják tövig a szellőzőbe, 'oszt lesz ami lesz alapon telenyomják és kb. mindenhova fog kerülni hab a kondenzátor kivételével. Ami pedig ilyenkor probléma szokott lenni mert:
- Pont a kondenzátort nem fogja kitisztítani ami a fő lényeg lenne.
- A szellőzőcsövek közti tömítést szivaccsal szokták megoldani. Ez a hab pedig igencsak szereti "szétmálasztani" a szivacsokat.
- Ez a klímatisztító hab eléggé maró hatású. Ha kicsöpög a cső illesztései közül és telibe kapja a rádiót, a navigációt, a klímapanelt (ami elektronika a műszerfalban) akkor szétcseszi a nyomtatott áramköröket. Nemrég egy Passatban játszották ezt el és a középkonzolon lévő komplett elektronikát cserélni kell. (navigációs fejegység + digitális klímapanel + apróságok = kb 500.000 ft-os kár)
Én úgy szoktam hogy kipattintom középen a szellőzőrostélyt, bedugok egy kis tükröt és úgy lehet látni, ha a cső jó irányba halad és lemegy a kondenzátorig.
Ha a fentebb leírtakkal nem akarsz szenvedni, akkor inkább vidd szakemberhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!