Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mennyi lenne a kötelezőm díja...

Mennyi lenne a kötelezőm díja havonta egy ilyen autóra?

Figyelt kérdés

Nem kell lebeszélni az autóról, nem akarom megvenni. Csak arra vagyok kiváncsi, hogyha ez az autó az enyém lenne, akkor mennyit kéne rá fizetnem. Most azt ne nézzük hogy külföldi papírokkal rendelkezik. Vegyük úgy, hogy rendbe van minden papírja, megvan a műszakija, és magyar.

[link]

19 éves vagyok, fiú, és októberben lesz 2 éve, hogy autót vezetek. Sose okoztam balesetet. Bár ez az autó amit vezetek nem az én nevemen van, nem tudom hogy így beleszámít-e. Szerintem nem, mert hát hogyan tudom bizonyítani?!

És kinél legyen megkötve a biztosítás? Nem tudom.

Ha esetleg nem nyílna meg a linkelt weboldal:

Lancia Kappa 2.0 LS 16V

Évjárat: 1997/3

Hengerűrtartalom: 1995 cm³

Teljesítmény: 150 kW, 204 LE

2010. júl. 29. 17:34
 1/8 anonim ***** válasza:
A tulaj életkora számít, tehát ha idősebb, akkor kevesebbet kell fizetni. Amúgy passz, házi feladat a gugli használata. Biztos találsz kalkulátort.
2010. júl. 29. 17:38
 2/8 anonim válasza:
www.biztositasok.hu ha jól tudom, ott ki tudod kalkulálni, és kiadja, hogy hol a legkedvezőbb. Csak akkor fog beszámítani az elmúlt két éved, ha a biztosítás a te neveden volt, és az előző biztosító kártörténeti igazolást kiadott, melyen szerepel a bonus besorolásod.
2010. júl. 29. 17:49
 3/8 anonim ***** válasza:

Annak az életkora számít, aki tualjdonosként vagy üzembentartóként szerepel a forgalmiban. Vannak online kalkulátorok, azok nem nagyon tévednek, érdemes használni őket.

Azt ugye tudod, hogy erre az autóra kb 5-600ezer lenne a regisztrációs adó?

2010. júl. 29. 18:45
 4/8 anonim ***** válasza:

Én is 19 vagyok és nekem novemberben lesz 2 éves a jogsim. Én a nevemre akartam íratni illetve biztosítást kötni egy 1996-os 1.6 benzines fiat bravo-ra. Az összes biztosítónál triplája volt az összeg a fateroméhoz képest.

Vagyis ahol faternak volt egy negyedév 9.800 ft ott nekem majdnem 30.000 ft. Majd esetleg 24-25 éves koromban kötök egy biztosítást magamnak. Szerintem tegyél te is így.

2010. júl. 29. 19:01
 5/8 anonim ***** válasza:
30 éves kor felett olcsóbb, addig a szülők nevére érdemes kötni.
2010. júl. 29. 19:11
 6/8 A kérdező kommentje:
hát akkor még várhatok :D
2010. júl. 29. 21:45
 7/8 anonim ***** válasza:
Nekem 1,6os autóra 26E/negyed év Allianz. 21 vagyok és pesti.
2010. júl. 31. 10:16
 8/8 anonim ***** válasza:
A kor számit csak,sajnos nekem autónál már bónusz 8-nál járok egy 1.6os jármünél,ami egy évre 17ezer,most vettem egy motort és nem számit bele a bónuszom,ott ujra előröl kezdem!Tehát te egy 2ezres motorú autónál számits olyan kb 50ezerre!
2010. aug. 1. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!