Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Ezek a kifejezések kb ugyanazt...

Ezek a kifejezések kb ugyanazt jelentik? ( adásvételi)

Figyelt kérdés

- Az okmányok átadása-átvétele

- A tulajdonjog változás hatálybalépésének napja

- A tulajdonjog átruházási szerződés kelte

Vettem egy autót, megírtuk a papírokat, kifizettem, elhoztam. Fszér kell ilyen fogalmakat beletenni a szerződésbe? Ezeket még nem töltöttük ki. Írhatom mindenhová a vásárlás napját? Köszönöm az értelmes válaszokat!

2020. máj. 1. 11:20
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Sorban a következőket jelenti:

- amelyik nap átadja az eladó a forgalmit és a törzskönyvet

- amelyik naptól az eladó tulajdonába kerül a jármű

- amelyik napon a szerződést aláírtátok

Simán lehet, hogy megkötitek a szerződést, de még egy hétig az eladó tulajdonában marad, pl. mert úgy állapodtatok meg, hogy ő vizsgáztatja le, és a papírokat is később adja át. Ezért szerepelnek ezek a dátumok.

Normál esetben, ha a szerződés aláírása után elhozod az autót, mindhárom helyre ugyanaz a dátum kerül.

Az viszont nagyon nagy hiba, ha ezeket nem írtátok be a szerződésbe aláírás előtt! Gondolj bele, az eladó példányába így más dátum is kerülhet, mint a tiédbe! Az eladó vissza is dátumozhatja, és ha jön egy bírság, téged vesznek elő, pedig még az övé volt az autó. Aztán lehet pereskedni, hogy mi is a helyzet.

2020. máj. 1. 11:48
 2/2 A kérdező kommentje:
Értem, nagyon szépen köszönöm!
2020. máj. 1. 11:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!