Autó adásvételi szerződés honnan lehet lekérni?
Jó napot!
Eladtam egy autót és sajnos elkeveredett az adásvételi! Sajnos most a vírusos helyzet miatt nem fogadnak sehol! Okmány iradat hívtam, ők január 1-től nem adhatnak ki ilyen jellegű okmányt! Kit kell ilyenkor hívni vagy honnan lehet lekérni? Volt valami gond az autóval fél évre rá hogy Eladtam és most jött bírósági felszólítás hogy mutassam be az adásvételit!

Ha nem jelentette be az adásvételt az eladó, és te sem, akkor bajban vagy. Honnan is lenne meg ez esetben a hatóságnak? Így csak te tudnád igazolni a papíroddal, hogy eladtad. (Meg a vevő, de ha valamit elkövetett vele, akkor nyilván nem fogja.)
Ha jelen volt más is a szerződés aláírásánál, akkor a bíróság felé megpróbálhatod velük bizonyítani hogy eladtad.

Az elmult évtizedekben eladtam pár autót. Bejelentettem ahogy kell, és onnan béke volt. Soha nem kértek róla utólag semmit,sem az adásvéteilt,sem a bejelentés igazolását. Ja' mert ha valóban bejelentetted, akkor arról is kellett hogy kapj egy papírt.
Az egy rossz duma, hogy évek múlva kérnek igazolást, pláne, ha közben újabb tulajdonos csere volt.
Ha valami nem frankó, mindig az utolsó eladó/vevő páros kerül terítékre.
Az meg, hogy az adásvételi szerződés és a bejelentési igazolás is egyaránt eltűnt, az téged minősít. :(

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!