Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Milyen bírságot szabnak ki...

Milyen bírságot szabnak ki autó meghúzásért?

Figyelt kérdés

Tegnap elmentunk bevásárolni és ma rendőrök ébresztettek minket hogy meghúztunk egy autót.

Mi ezt nem érzékeltük, ezt el is mondtuk. Lefényképezték az autónk amin semmi nem látszik.

Amikor kiszálltunk meg is néztuk mind a kettő mellettünk állót, mivel szűk volt a hely de egyiken se láttunk sérülést.

Ennek ellenére ha visszajönnek, vállaljuk a felelősséget.

Őszintén azt sem tudom milyen típusu auto volt mellettünk.

Mire számithatunk?

Köszönjük a válaszokat

2020. ápr. 10. 12:48
 1/9 anonim ***** válasza:
28%
Bizonyíték arra, hogy ti voltatok? Mutassák meg! Csak utána reagálj.
2020. ápr. 10. 13:03
 2/9 A kérdező kommentje:

És ha a felvételen látszik hogy a mi autonk volt, mire számíthatunk?

Leginkább a lehetséges kimenetel(ek) érdekel(nek) minket.

2020. ápr. 10. 13:05
 3/9 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon sok szabadideje lehet, aki ilyenért feljelentget embereket. Nekem is húzták már meg a kocsim oldalát, meg akarta adni a telószámát a másik sofőr, hogy rendezzük a kárt, én meg mondtam, hogy hagyjuk a francba. Úgy is nekivágják az ajtót a kocsinak, hogy benne ülök, minden héten vihetném fényeztetni, ha foglalkoznék ezekkel. Amúgy vannak olyanok, akik ki akarják használni az ilyen helyzeteket, keletkezik egy pár centis horzsolás, aztán elviszik a 20 éves kocsijukat márkaszervizbe, megcsináltatják az egész elemet aranyáron, utána meg követelik a pénzt.
2020. ápr. 10. 14:52
 4/9 A kérdező kommentje:
Elvileg nem is az auto tulaja jelentette. A párommal beszéltek de azt sem tudták megmondani milyen színű autóról van szó...
2020. ápr. 10. 15:04
 5/9 anonim ***** válasza:
64%

Azért ehhez minimum kamerafelvétel / szemtanúk kellenek. Utóbbi ilyen piti esetben nem hiszem, hogy nagyon akad, felvételen (pl. áruház kamerája) meg nem tudom egy ilyen mennyire vehető ki, hogy meghúzza-e.

"Amikor kiszálltunk meg is néztuk mind a kettő mellettünk állót, mivel szűk volt a hely de egyiken se láttunk sérülést."

Az oké, de már elinduláskor a parkolóból a két másik kocsi közül kifelé tolatva sem húzhattátok meg? Az első lökhárító két sarkán sincs semmilyen húzásnyom?

Amúgy nem hiszem, hogy nagyon lehetne valami, ti tudjátok tagadni, meg eleve bizonyítsák be, meg amúgy is, olyan nagy kárt biztos nem okozhattatok ha ott nem vettetek észre semmit.

2020. ápr. 10. 15:41
 6/9 anonim ***** válasza:
77%
Majd írd le mi lett a vége. De szerintem max annyi, hogy megadják a címed a károsultnak és beszéljétek le.
2020. ápr. 11. 21:38
 7/9 A kérdező kommentje:

Egy a városunk foruma facebook csoportban láttunk egy bejegyzést, ami szerint az auto szélvédőjén hagytak egy cetlit a rendszámunkkal, az autó típusával és azzal a leírással hogy tolatás közben történt. Felvan tüntetve a tulaj elérhetősége, tehát holnap felkeressük, elmondjuk a mi változatunk és reméljük, hogy találunk egy mindannyiunknak megfelelő megoldást. Feltételezem a biztosító lesz az.

Mint említettem vállaljuk a felelősséget és megelőzzük azt, hogy más valaki másképpen adja elő mint ahogy volt. (A kamera oda nem lát a parkolóban ahol voltunk)

Azt gondolom ez korrekt és bízom abban hogyha a jövőben velünk ilyen történik más is így jár el.

Ha érdekel titeket leírom majd milyen megoldásban állapodtunk meg.

2020. ápr. 12. 21:36
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Remélem sikerül jól kijönni belőle. Nekem is volt már érdekes sztorim, de egyszer fordult csak elő, hogy kaptam elérhetőséget.

Egyszer indultam volna dolgozni, autóban ülve vártam, hogy kiálljanak mellőlem, mikor kitolatott és túl nagy ívben fordult vissza a csaj, lezúzta a lökhárítóm.

Én kiszálltam, csaj meg elhúzott.

Zsaruk másfél óra múlva előszedték, volt sírás bünti stb.

Végül kimentünk, hogy lefotozzák mindkét autót, ekkor láttam egy cetlit telefonszámmal, hogy vki béna volt és meghúzta amig bennt voltam a rendőrségen.

Zsaruk néztek is nagyot..végül felmértem az újabb kárt és nem hívtam fel. Elég volt arra a napra.

A lökhárítót szépen rendberakattam, így is úgy is.

Renmélem igazságos lesz neked is az ügyed.

Viszont azt tanácsolom, ha már pénzezni kell, azt mindenképp a kötelezőre csináltasd.

A késöbbiekben is.

Igaz papírozni kell, de mindenképp jobban jobban jársz.

2020. ápr. 24. 23:28
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha feljelentenek, akkor kell bírságot fizetni, rendőr szabja ki, mert elhagytátok a helyszínt.

Meg ugye a kárt lerendezitek a másikkal

2020. ápr. 24. 23:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!