Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Így fizessem a kárt, amit egy...

Így fizessem a kárt, amit egy a parkoló autóban okoztam?

Figyelt kérdés
Nekimentem egy parkoló autónak, és mivel nem ismerem a tulaját, ezért lelkiismeretesen hagytam egy jól látható cédulát rajta a telefonszámommal. Az autó láthatóan hónapok óta nem mozdult onnan, csupa rozsda, és a kerekei is le vannak engedve. Két nap után felhívtak, és találkoztam az úriemberrel. A lökháritó sérült egy picit, de nem deformálódott, csak a festék jött le egy tenyérnyi helyen. Kultúráltan megeggyeztünk, hogy 20ezer forintot fizetek érte, csak annyit kértem, hogy mutassa meg a személyiét, és a forgalmit, hogy megbizonyosodjak róla, hogy az autó valóban az övé. Mindezt bemutatta, de az iratok szerint nem ő a tulajdonos, hanem egy 200 kilóméterre lévő rokona. Most attól tartok hogyha kifizetem akkor pár nap múlva követelőzni fog a valodi tulaj. Szerintetek?

2020. márc. 11. 15:46
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Én így tuti nem fizetnék neki :/ Olyan sokféleképpen élhet vissza a kedvességeddel, hogy listába szedni is sok idő volna. Szerintem marad a biztosítón keresztüli intézés, aztán ha nem akarod, hogy csökkenjen a bónusz, utólag kifizeted. Esetleg hívd fel a saját biztosítód, mit ajánlanak, hátha tudnak segíteni érdemben.
2020. márc. 11. 16:01
 2/6 anonim ***** válasza:
88%
Egy ilyen autón ott se hagytam volna a telefonszámomat. Szerinted érdekelte volna a tulajdonost, hogy a hónapok óta le se szart kocsiján lett egy minimális sérülés?
2020. márc. 11. 16:10
 3/6 anonim ***** válasza:
6%
Hibáztál, fizess! Az autóm a szüleim néven van, mert így olcsóbb a biztosítás. Ha történik valami akkor én 200 kilóméterről hozzám el őket azért, mert te nem tudsz vezetni, és kárt okozol? Ne viccelj..
2020. márc. 11. 16:11
 4/6 anonim ***** válasza:
90%
#3: egy hónapok óta csak a helyet foglaló autó tulajdonosát valószínűleg aztán nagyon érdekli, mi van a kocsival...
2020. márc. 11. 16:19
 5/6 anonim ***** válasza:
19%
#4 mindez nem számít, akkoris kárt okozott. Van egy laptopom amit legalább fél éve be sem kapcsoltam, mégis zokon venném ha valaki csak úgy a földhöz vágná.
2020. márc. 11. 16:26
 6/6 anonim ***** válasza:
78%

Kedves 82%-os.

Ha sem tulajdonos, sem üzembentartó nem vagy, akkor hosszú távon (márpedig a kérdésben arról van szó) csak kölcsönadási szerződéssel használhatod az autót, akkor is ha családtagé.

Igaz hogy a rendőr nem fogja kérni, ha látja hogy a szülőé az autó, de én a kérdező helyében csak akkor fizetnék, ha a 3 közül valamelyiket igazolni tudja az, akivel beszélt.

2020. márc. 11. 17:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!