Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Gépjárműadó, hova fizessem?

Gépjárműadó, hova fizessem?

Figyelt kérdés

Sziasztok,

December 12-én lettem tulajdonosa egy gépjárműnek.

Január 8-án csináltatnom kellett új lakcímkártyát, mert úgy alakult, hogy másik városba költöztem(megye maradt ugyan az).

Ma jött a gépjárműadó csekk és a másik város jegyzője küldte a régi lakcímemre. Kérdés, hogy akkor fizessem be ezt? Nem akarok úgy járni, hogy ezt befizetem aztán meg majd a jelenlegi városból jön esetleg később felszólítás.

2020. márc. 9. 11:22
 1/4 anonim ***** válasza:
0%
Hívjad fel az önkormányzatot és kérj tájékoztatást. Valószínűleg kapsz új csekket a még ott bejegyzett napok arányában.
2020. márc. 9. 11:40
 2/4 A kérdező kommentje:

[link]

Ezt találtam most.

2020. márc. 9. 11:53
 3/4 anonim ***** válasza:
0%

#2: ez még mindig nem az önkormányzat,jegyző...

Olyan nehéz megemelni a telefont és az illetékest megkérdezni?

Amúgy a gépjráműadó a január elsején illetékes tulajhoz és lakcímre megy ki,szóval hogy mit csináltál 8-án az már lényegtelen.

De ne legyél már szerencsétlen, a levélen van telefonszám, felhívod őket és megkérded :D

2020. márc. 9. 13:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

Igen, fizesd be.

2021-ben kell a mostani címedhez tartozó település önkormányzatának fizetned (ha nem változik a címed ebben az évben, és ha lesz adótárgy).

Annak, hogy megyén belül maradtál, nincs jelentősége.

Ha jogtalanul mohó lenne a jelenlegi lakóhelyed önkormányzati hivatala, akkor a jogszabályra hivatkozva visszautasítod őket. De, icipici az esély, hogy alaptalanul követelőznek; ugyanabból a központi nyilvántartásból dolgoznak, mint az előző településed önkormányzati hivatala.

Ma is helytálló a Totalcar több mint 11 éves cikke (# 2).

A hivatkozott jogszabály ma hatályos része képen: [link]

A jogszabály hatályos teljes szövege: [link]

2020. márc. 10. 00:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!