Mit lehet tenni, ha nem egyezünk meg abban, hogy ki hibázott?
Két napja történt, hogy egy mellékútról kikanyarodtam a főútra, majd a jobbról érkező gépjármű egy rá két méterrel későbbi kereszteződésben úgy gondolta, hogy elfér mellettem, így baleset történt. Szerinte én nem adtam meg az elsőbbséget, viszont szerintem akkor a korábbi kereszteződésben történt volna meg a baj, nem pedig egy következőben. Mindkét autón kisebb karcolások lettek, a kocsik kerekei és sárvédői értek össze. Sajnos a helyszínen (utólag nem is tudom miért) nem lett rendőr hívva, töltöttünk ki kárbejelentőt, de a hölgy rajzával nem értettem egyet, mivel az azt mutatta, hogy a kikanyarodásom közben mentem belé.
Ilyen esetben mi a teendő, hova lehet fordulni? Én nem szeretnék pár karcolás miatt ügyet csinálni belőle, de ő teljesen rá van sózva. Véleményem szerint mivel nem a kanyarodásom közben történt a koccanás, hanem utána jóval, így ő számít vétkesnek, mivel ő jött belém hátulról.
Szerintem menjél be a helyi rendörségre(legjobb oda ahol történt), és kérdezd meg öket mi a teendö. Mond, hogy egy eröszakos nö volt a bvétkes és amikor ott hangoskodott meg mondta a magáét te totál bizonytalan voltál.
Ha nem tudnak ök segíteni akkor megmondják, hogy hova tudsz fordulni.
Utólag már szinte semmit nem tehetsz, talán ha van vagy két szemtanúd akkor esetleg.
De nem értem a történeted.
Azt írod kikanyarodtál majd " rá 2 méterre !!! a későbbi kereszteződésben" történt .
Ilyen nincs hogy 2 méterenként lenne kereszteződés.
Viszont ha te kikanyarodtál és ő 2 méternél neked ment, akkor te vagy a hibás.
És akkor is te vagy a vétkes ha féktávolságon belül mentél ki elébe.
Ha nem tudod bizonyítani az igazadat, akkor vagy perelsz, vagy fizet a biztosítód. Ha ott helyben nem teszel semmit, akkor így jártál, tanulj az esetből.
Egyébként legjobb esetben is megosztott felelősség lehet a per eredménye: azaz mindketten fizettek, fele-fele arányban. De ha nem tudsz semmit bizonyítani, akkor a tied a balhé. Ezért kell rögtön rendőrt hívni, amikor ilyen eset történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!