Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Mit lehet tenni, ha nem...

Nellnell kérdése:

Mit lehet tenni, ha nem egyezünk meg abban, hogy ki hibázott?

Figyelt kérdés

Két napja történt, hogy egy mellékútról kikanyarodtam a főútra, majd a jobbról érkező gépjármű egy rá két méterrel későbbi kereszteződésben úgy gondolta, hogy elfér mellettem, így baleset történt. Szerinte én nem adtam meg az elsőbbséget, viszont szerintem akkor a korábbi kereszteződésben történt volna meg a baj, nem pedig egy következőben. Mindkét autón kisebb karcolások lettek, a kocsik kerekei és sárvédői értek össze. Sajnos a helyszínen (utólag nem is tudom miért) nem lett rendőr hívva, töltöttünk ki kárbejelentőt, de a hölgy rajzával nem értettem egyet, mivel az azt mutatta, hogy a kikanyarodásom közben mentem belé.

Ilyen esetben mi a teendő, hova lehet fordulni? Én nem szeretnék pár karcolás miatt ügyet csinálni belőle, de ő teljesen rá van sózva. Véleményem szerint mivel nem a kanyarodásom közben történt a koccanás, hanem utána jóval, így ő számít vétkesnek, mivel ő jött belém hátulról.

2019. dec. 12. 06:16
1 2
 1/11 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
86%
Itt helyben kellett volna rendőr
2019. dec. 12. 06:38
 2/11 Nyakasparasztgazda ***** válasza:
0%
Ott
2019. dec. 12. 06:38
 3/11 Brandon41 ***** válasza:
0%
Nincs mese, rendőrt kell hívni.
2019. dec. 12. 06:45
 4/11 anonim ***** válasza:
80%
Ilyenkor rendőrt kell hívni és az eldönti.
2019. dec. 12. 07:47
 5/11 A kérdező kommentje:
De utólag mit lehet tenni?
2019. dec. 12. 08:10
 6/11 anonim ***** válasza:
26%

Szerintem menjél be a helyi rendörségre(legjobb oda ahol történt), és kérdezd meg öket mi a teendö. Mond, hogy egy eröszakos nö volt a bvétkes és amikor ott hangoskodott meg mondta a magáét te totál bizonytalan voltál.

Ha nem tudnak ök segíteni akkor megmondják, hogy hova tudsz fordulni.

2019. dec. 12. 08:21
 7/11 D. Brasco ***** válasza:
92%
Ezzel maximum a sóhivatalba tudsz fordulni
2019. dec. 12. 08:38
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Utólag már szinte semmit nem tehetsz, talán ha van vagy két szemtanúd akkor esetleg.

De nem értem a történeted.

Azt írod kikanyarodtál majd " rá 2 méterre !!! a későbbi kereszteződésben" történt .

Ilyen nincs hogy 2 méterenként lenne kereszteződés.

Viszont ha te kikanyarodtál és ő 2 méternél neked ment, akkor te vagy a hibás.

És akkor is te vagy a vétkes ha féktávolságon belül mentél ki elébe.

2019. dec. 12. 08:39
 9/11 Andizsuzsi ***** válasza:
100%
Ha a hölgy rajzával nem értettél egyet, akkor a te variációdat ráírtad/rajzoltad a kárbejelentőre?
2019. dec. 12. 09:20
 10/11 anonim ***** válasza:
80%

Ha nem tudod bizonyítani az igazadat, akkor vagy perelsz, vagy fizet a biztosítód. Ha ott helyben nem teszel semmit, akkor így jártál, tanulj az esetből.

Egyébként legjobb esetben is megosztott felelősség lehet a per eredménye: azaz mindketten fizettek, fele-fele arányban. De ha nem tudsz semmit bizonyítani, akkor a tied a balhé. Ezért kell rögtön rendőrt hívni, amikor ilyen eset történik.

2019. dec. 12. 09:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!