Hogyan köthetek biztosítást a motoromra Angliában?
Kihoztam Angliába a motoromat tréleren és szeretném itt regisztrálni és forgalomba helyezni. Otthon ideiglenesen kikellett vonatnom ehhez a forgalomból és a rendszámomat leadni.
A regisztrációhoz szükséges biztosítást kötnöm a motorra, de angol rendszám nélkül ez nem lehetséges. De biztosítás nélkül nem tudom regisztrálni.
Akinek van tapasztalata ezzel kapcsolatban az hogy oldja meg a motor/auto regisztrálását Angliában?
A regisztráláshoz nem kell biztosítás, első teendő az MOT.
Miért kellett kivonni a forgalomból/leadni a rendszámot? Ki mondta ezt a butaságot? Remélem megcsinálják így is az MOT-t és nem kell visszaszerezned a rendszámot.
De igen szükséges a biztosítás megléte a regisztráláshoz. De meg is van a megoldás. AZ alvázra köthetek biztosítást, ami havonta 80 font, de le kell mondani 14 napon belül, aztán ha megvan a rendes rendszám akkor kell a normális biztosítást megkötni rá.
Okmányirodában mondták, hogy le kell adnom a rendszámot. De ez minden országban így van, ha motort hozol be Ausztriából, Szlovákiából vagy Németországból a rendszámot le kell adni.
Értem. Tehát te tudod, de fel kellett tegyed a kérdést mert elakadtál, még nem csináltál ilyet.
Én nem tudom, de regisztráltam a magyar autómat Angliában és minden rendben sikerült.
Az rendben van, hogy két országban nem lehet forgalomba bejegyezve, de nem maradhatott volna magyar? Attól még ugyan úgy használhatod Angliában.
Aki azt tanácsolta, hogy vonasd ki a forgalomból, szerintem azt hitte, hogy kint valaki más fogja használni (azaz eladtad).
Látod kérdező, tökéletes példa az #5-ös válasz. Megmondja a tutit, de lövése nincs a dolgokról. Ez minden másra is igaz, olyanoktól kell informálódni, akik tudják hogy mit és hogy kell csinálni, a többi huszár csak a te károdra bevisz az erdőbe.
Kezdjük az egyszerűbb résszel: ha eladtad az autót, akkor sem a kocsi, sem az okmányai nincsenek nálad. Hogy tudnád kivonatni forgalomból, leadni a rendszámot?
A másik: Angliában nem használhatod a magyar rendszámos járművedet. Ha itt dolgozol akkor 2 heted van elkezdeni az átírást, ha túristaként jössz, akkor évente maximum 6 hónapot használhatod itt (nem opció a ki,be kompozás), de ebben az esetben sem NI, sem bankszámla, sem angol jogsid, sem semmid nem lehet ami arra enged következtetni hogy nem túrista vagy.
Tehát annak a válasznak semmi értelme.
Ahogy kell(ett volna neked) és ahogy én csináltam:
-Kimentem a kocsival
-online bejelentettem a hmrc-nél hogy importálom az autót
-megcsináltattam az MOT-t
-megrendeltem és kitöltöttem a dvla autó importjára vonatkozó adatlapját
-beleraktam a megfelelő összegű (road tax+reg fee) postal ordert
-elküldtem a papírt
Amikor megérkezett a válasz, akkor kötöttem biztosítást, bementem egy autósboltba, kinyomtatták a rendszámot, a parkolóban kicseréltem és kész is.
Később az otthoni lakcímemre kaptam egy levelet az NKH-tól hogy a kocsit külföldön honosították, semmi további teendőm nincs vele. A magyar rendszám a szerszámosom falán pihen.
Olvass utána a vehicle approvalnak. Személyautónál 10 éves korig kell, nekem több volt tehát ezzel nem kellett foglalkoznom. Motornál passz.
Az Elephant 100% hogy elfogadja a magyar bónuszt, csak kell róla igazolás. Elvileg az Admiral is, de menj biztosra, kérdezd meg tőlük.
Vettem egy órát egy angolból, szétszedtem és átraktam a számlapot.
A km állást nem kell mérföldben mutatnia, MOT-n km-ben is fel tudják jegyezni, csak a sebességet kell mérföldben (is) látnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!