Kezdőoldal » Közlekedés » Biztosítás, papírmunka » Az én tulajdonomban lévő...

Az én tulajdonomban lévő autóra a biztositást megkötheti az apám?

Figyelt kérdés
Ha én kötném, nekem többe kerülne, mert fiatalabb vagyok. Ha ő köti, akkor olcsóbb. Meg lehet ezt csinálni?

2019. aug. 23. 19:21
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg ha üzembentartó, de ha ez a cél akkor miért a te tulajdonod?...
2019. aug. 23. 19:23
 2/8 anonim ***** válasza:
Maradj te a tulajdonos, ő pedig legyen az üzembentartó és akkor lehet, igen.
2019. aug. 23. 19:41
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

nulla bónuszod van?

Egyszer el kell kezdened gyűjteni őket....

2019. aug. 23. 19:45
 4/8 anonim ***** válasza:

ahogy a 3-as írja...

Valamikor el kell kezdeni a bónuszba lépkedni és nem biztos,hogy jobban jársz,ha 5 év múlva kezded az elejétől mintha most.

2019. aug. 23. 19:54
 5/8 anonim ***** válasza:

Kötelező biztosítást az üzembentartó nevére lehet, kell kötni, és ha jelenleg nem apád az üzembentartó, annak bejegyzésének is vannak költségei, illetve, ahogy már írták, ha nem most, akkor később kezdesz A0-ban.

Az se mindegy, hogy apád nevén van-e autó, illetve tervez-e autó vásárlást, van-e bónusza.

2019. aug. 23. 21:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Meg lehet csinálni. Te leszel a tulajdonos, apud lesz az üzembentartó, továbbiakban a biztosított. Az autó forgalmi engedélyében a tulajdonos, üzembentartó változást be kell jegyeztetni az okmányirodában. Utolsó körben lehet menni a biztosítóhoz.
2019. aug. 24. 18:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy csak én értem rosszul a # 6- os válaszban olvasottat (2019-08-24 18:12): „Az autó forgalmi engedélyében a tulajdonos, üzembentartó változást be kell jegyeztetni az okmányirodában. Utolsó körben lehet menni a biztosítóhoz.”

Fordítva van, előbb kell „menni a biztosítóhoz”, azaz biztosítást kötni. Csak a leendő üzembentartó által megkötött kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás bemutatásával lehet bejegyeztetni üzembentartót a kormányablakban, okmányirodában.

Lásd: [link]

Ebben ez olvasható: „Be kell mutatni:” „•az üzembentartó nevére szóló kötelező gépjármű felelősségbiztosítás fedezetének meglétéről vagy a mentességről szóló igazolást”

Ha rosszul értem a válaszbeli sorrendet, elnézést kérek!

2019. aug. 25. 17:24
 8/8 anonim ***** válasza:
Igen! Élnézést, én írtam rosszul! Helyes sorrend: biztosító, okmányiroda.
2019. aug. 25. 19:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!