Jogosítvány nélkül a nevemre írhatom, kötelező biztosítást köthetek a motoromra?
Igen, azzal tisztában vagyok hogy nem vezethetem. Tulajdonképpen, cirka negyed év múlva lessz jogosítvány, a motor megvan, de mindent el akarok intézni.
Köszönöm a válaszod, és remélem, igazad lessz/van!:)
Szia! meglehet kötni a biztositást is jogsi nélkül! nekem ugyan kocsim van, de anyu nevén van, ő a tulaj és így a kötelező is az ő nevén van és neki nincs jogsija.(mi anyagi miatt csináltuk igy, most fizetünk negyedévre 13ezret, az én nevemem kb 35-40ezer lett volna/negyedév). /megjegyzem cascom a kocsi kora miatt nincs/
ugy hogy lehet.
20L
Kedves kérdező!
Ha negyed év múlva lesz jogosítványod, miért akarsz már most kötelező biztosítást fizetni? Hiszen nem használhatod a járgányt. Rendezd le az átírást az okmányirodában és azonnal ideiglenesen vonasd ki a forgalomból. Ez 2300 Ft-ba kerül, max. fél évre lehet kivonatni, de ha akarod a fél éves intervallumon belül megszabhatod azt az időpontot,amíg ki akarod vonatni a kocsit. Pl 3 hónapra. Ha letelik a kivonási idő, automatikusan ismét forgalomba helyeződik a motor. Addig nem kell kötelezőt és teljesítményadót sem fizetned. Ha megvan a jogsi, megkötöd a kötelezőt és lehet használni.
Csak egy tipp!
1.) Nem írják át megkötött biztosítás nélkül.
2.) Biztosítást tudsz kötni jogosítvány nélkül is.
Nekem is így lett átíratva az első motorom, jogsim még nem volt, de a biztosítást meg tudtam kötni úgy is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!