Opel Astra J 1.7 CDTI valóban ilyen sokat fogyaszt? (~7.3L/100Km)
Ezeket az értékeket milyen távon nézted? Ha csak ilyen 100km-en és esetleg pont volt egy részecskeszűrő regeneráció, akkor az megdobhatja, lehet ennyi. De ebből messzemenő következtetéseket ne vonj le! Több ezer km és mondjuk egy év nagy átlagát nézd!
Nálam tartós autópályán olyan 6 liter körül evett. Azért ilyen tempónál már van légellenállás. Ez egy 5 ajtós 131Le-s változatú 1.7CDTI volt. Tartósan városban nem használtam. Rövid városi szakaszokon ment 6 fölé, de még 7 alatt megállt. Országúton volt kimondottan takarékos. 5 környékét nem volt vele nagy kunszt tartani.
Teljesen reális.
Ne 130-140 között gyorsíts lassíts ahogy előzgetsz, hanem tempómat 130 és máris csökken 3 decit
Peugeot Boxer hogy jön ide? Munkahelyemen vezetek Citroen Jumpert. Akkora mint egy pajta, jó nagy légellenállással, nem csoda hogy 10 fölött fogyaszt. De annak a légellenállása köszönő viszonyban nincs az Astráéval.
Nekem volt H, J és K Astrám is. Mindhárom dízel. Van autópályás tapasztalatom bőven, mert mindhárommal évekig keresztülingáztam az országot mindig ugyan azon az útvonalon. Tempomatot mindháromnál általában 140-re állítottam óra szerint ha egyéb korlátozás nem volt.
A fogyasztások teletanktól teletankig számolt és sok ezer km-ből átlagolt adatok, ilyen körülmények között:
H, 1.7CDTI, 101Le, részecskeszűrő nélküli: 5,8 l/100km
J, 1,7CDTI, 131Le, részecskeszűrővel: 6,0 l/100km
K, 1.6CDTI, 160Le, részecskeszűrővel: 5,5 l/100km
Látható hogy a J fogyasztott a legtöbbet, valószínűleg a tömege miatt. De nem óriási a különbség a másik kettőhöz képest, csak decik.
Egy ilyen méretű dízel személyautónál (ne hasonlítsuk, teherautóhoz, buszhoz, kamionhoz, repülőgéphez!) sok a 7,5 liter.
Egy időben céges benzines kombi H Astrát használtam. 7 liter volt normának megszabva. És szinte mindig ez alatt fogyasztott, pedig mivel nem én tankoltam, nem óvatoskodtam vele túlságosan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!