Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A kreszbe hogy is van, mikor...

A kreszbe hogy is van, mikor kell lámpát használni?

Figyelt kérdés
Én arra emlékszem úgy tanultam hogy lámpát szürkületkor és rosz látási viszonyok között kell használni, fényes nappal nem kell. Valaki azt mondta hogy lakott területen kívül kell nappal is. Most akkor hogy is van?
2019. júl. 21. 12:12
 1/6 anonim ***** válasza:
Milyen járműről beszélünk?
2019. júl. 21. 12:14
 2/6 anonim ***** válasza:
Lakott területen kívül derült napsütésben is kell, nem azért hogy jobban láss, hanem hogy téged jobban észrevegyenek főleg ha erdős részen mész végig autóval ahol sok az árnyék és egy sötétebb autó eleve nehezebben észrevehető.
2019. júl. 21. 12:15
 3/6 anonim ***** válasza:

44. § A forgalomban részt vevő járművek kivilágítása

(8) Lakott területen kívüli úton a forgalomban részt vevő gépkocsit nappali menetjelző lámpával vagy tompított fényszóróval nappal és jó látási viszonyok között is ki kell világítani.

2019. júl. 21. 12:26
 4/6 anonim ***** válasza:
Kérlek, mondd, hogy nincs jogsid!
2019. júl. 21. 12:29
 5/6 anonim ***** válasza:

Sötétben vagy rossz látási viszonyok mellett: tompított

Lakott területen kívül, jó látási viszonyok mellett: nappali menetjelző vagy tompított.

2019. júl. 21. 12:36
 6/6 anonim ***** válasza:

"Én arra emlékszem úgy tanultam"

Ha még van jogosítványod és Magyarországon vezetsz, akkor vagy azonnal törd ketté és égesd el, vagy piszok gyorsan menj el egy emlékezetfrissítő tanfolyamra.

A világítás az egyik legalapvetőbb dolog a kreszben, ha már erre sem emlékszel, mi lesz a következő? Megkérded a gyalogost a zebrán, hogy pirosnál vagy zöldnél indulhatsz-e el?

2019. júl. 21. 14:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!