Szóval, vettem egy szett ültető rugót az autómhoz. Sose csináltam még ilyet ezért nem merek nekilátni otthon a beszerelésnek. Van olyan hely Budapesten ahol egy adott összegért fogják és kicserélik a gyáriakat ezekre? Nem, nincs hozzá TÜV engedély, és az autót nem utcán használom leginkább.
Technikailag ez egy sima rugó csere. A szerviz nem tagadhatja meg a munkát csak azért, mert nem gyári alkatrészt viszel. Szóval általában bármelyik szerviz berakja neked. A következményit, ezzel járó felelősséget viszont te viseled.
2019. júl. 21. 08:20
3/6 anonim válasza:
"Normális" szerviz simán megtagadhatja, hogy beszereljen egy ültető-rugó szettet (más kérdés, hogy szerintem sem teszik meg). Hasonlóképp, mint egy nem E-jeles lámpatestet, vagy akár egy általa ismeretlen féktárcsát (pl. Magyarországon hivatalos viszonteladó által nem forgalmazottat). Hisz egy később bekövetkezett baleset és szakértői vélemény alapján felmerülhet a cserét elvégző szerviz felelőssége is.
2019. júl. 21. 10:30
4/6 anonim válasza:
"Hisz egy később bekövetkezett baleset és szakértői vélemény alapján felmerülhet a cserét elvégző szerviz felelőssége is."
Igen, de nem a beszerelt anyagra, hanem a beszerelés minőségére terheli felelősség. Anyaghibákra, anyagminőségre ha nem ő szerezte be, akkor nem. Ha nem jól szerelte be, pl bizonyíthatóan nem húzott meg megfelelően egy csavart, akkor elővehetik.
2019. júl. 21. 11:30
5/6 anonim válasza:
A szerviz felelősséggel tartozik a beszerelt alkatrész minőségére, minősítésére is. Nem hivatkozhat arra, hogy őt nem érdekelte, mit szerel be, mert az ügyfél intézte az anyagot. A szerviznek a tőle telhető legnagyobb felelősséggel kell elvégeznie a javítást, ebbe beletartozik az általa beszerelt alkatrész megfelelőségének ellenőrzése is.
2019. júl. 21. 12:15
6/6 anonim válasza:
"A szerviz felelősséggel tartozik a beszerelt alkatrész minőségére"
Ha ez így működne akkor egy szervizbe se vihetnéd az alkatrészt, mindenhol csak és kizárólag az általuk beszerzett alkatrészt építenék be. Szerencsére a gyakorlat nem ez. Én még márkaszervizbe is vinni szoktam az alkatrészeket. Igaz hogy soha nem viszek gagyit, ez ez én érdekem is. De soha nem szokott ebből probléma lenni. Annyi, hogy csak a munkáért vállalnak felelősséget, garanciát, az alkatrész minőségére nem. Ez a számla végén is ott szokott lenni apróbetűs résszel.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!