Vásárlás előtt a kocsi műszaki ellenőrzését (szerelővel) hogyan szokták intézni? Ki viszi el a kocsit? Közösen viszik szervizbe?
pl opel kocsit opel szervizzel kéne ellenőriztetni?
És mi van akkor, ha egy faluban van a kocsi, szerviz meg nincs a közelben?
Én mindig úgy csináltam, hogy vittem magammal a szerelőt, ő a helyszínen átnézte a kocsit.
De ha neked ilyen lehetőséged nincs, akkor szimplán előre tájékoztatod az eladót, hogy melyik szervízben szeretnéd átvizsgáltatni. Nyilván célszerű felajánlani, hogy téríted a kiadásat, "benzinpénzt" adsz neki, mert elfurikázott az autóval a műhelyig és rászánta az időt. Ha nem megy bele, akkor sáros, el kell felejteni
A tulaj nem fogja helyetted szerelőhöz vinni az autót, de nem is biznám azt rá, ugyanis ha neg akarok venni egy autót, közvetlenül a szerelőtől akarok tudni mindent róla, nem érdekel egy tulajdonos által mutatott papír.
Nyilván nem egyszerű a helyzet, mert a tulajdonos sem figja oda adni az autót, hogy menj vele, ahová akarsz, meg kell beszélni, össze kell hangolni, hol, és hogyan nézik át az autót, de ha abba semmiképpen nem egyezik bele, mindenre van kifogása, keress másik autót.
Félreértesz, a tulaj vezeti az autót és ő is ott van az átnézésen.
Nyilván nem fogja egy idegennek odaadni a kocsit, hogy elvigye valahova.
Te leszervezed a szerelőt, márkaszervízt stb. Ő odamegy a kocsival, és értelemszerűen te is ott vagy, mert te is meg akarod nézni az autót.
Ez úgy működik, hogy fizeted a kiesett időmet, amíg veled meg a kocsival a szervizben vagyunk.
Csupán benzinpénzért nem indulunk sehova sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!